Přívorská knihovna má otevírací dobu každé úterý od čtrnácti do šestnácti hodin.

Čtenáři stahují audioknihy

Kralupy – Až do posledního srpnového dne najdou cestující na plakátu v hale na kralupském nádraží Českých drah odkaz s QR kódem k bezplatnému stažení audioknih. Na dospělé čtenáře tam čeká román Nechtění od švédské autorky Kristiny Ohlssonové, jejíž příběh začíná právě na nádraží. Jde o další z řady napínavých severských detektivek. Děti si mohou užít audioknihu Příběhy zvířátek, kterou pro ně svým nezaměnitelným hlasem čte herec Jiří Lábus. Jedná se o součást projektu (Audio)kniha do vlaku od Audiotéky.

Slavnosti patří pivu a koním

Měšice – Na slavnostech piva, které se odehrajív sobotu 22. července mezi devátou a dvaadvacátou hodinou v areálu v Nosticově ulici v Měšicích, budou moci návštěvníci jezdit na koních. Na děti tam čekají zábavné atrakce a dílničky. Vstupné je dobrovolné.

Ilustrační foto.
Ředitelé nemocnic sestrám přidají, nechtějí o ně přijít

Varhaník hraje improvizace

Mělník – V mělnickém kostele svatých Petra a Pavla pokračuje v neděli 16. července Cyklus chrámových koncertů skladbami Dvořáka, Händela a improvizacemi. Od šestnácti hodin se tam představí sólisté Sylva Čmurgová a Vladimír Jelen, které na varhany doprovodí Jakub Janšta. Další chrámové koncerty letošní sezony následují na stejném místě 30. července a v kapucínském kostele Čtrnácti svatých pomocníků 20. srpna a 24. září.

Přibudou nová stanoviště

Kralupy – V pěti kralupských ulicích, Seifertově, Hakenově, Na Hrádku, Hybešově a Pod Hradištěm budou vybudována nová stanoviště na tříděný odpad. Stávající stanoviště v dalších pěti ulicích, Krakovské, Třebízského, Generála Klapálka, Čechově a V Olších pak čekají rekonstrukce. Oba záměry už schválili radní města.

Kino nabízí americké filmy

Kralupy – Kralupské kino Vltava dnes promítá tři americké filmy, od 14.30 hodin Já, padouch 3, od 17 hodin Spiderman: Homecoming a od 20 hodin Válka o planetu opic. Zítra následují další tři, od 14.30 hodin Auta 3, od 17 hodin Já, padouch 3 a od 20 hodin Oklamaný. Následující čtyři dny počítá kino s přestávkou, další filmy nabídne divákům ve dnech 20. až 23. července, od 24. července je pak až do 9. srpna z technických důvodů zavřené.

Mělnická radnice.
Politici z Mělnicka: vláda starostů je nesmysl