Město Unhošť se spolu s mětskou knihovnou zapojilo do výzvy Společně dáváme mobilním telefonům další smysl. Za každý odevzdaný telefon poputuje deset korun na vybavení místnosti fyzioterapie v Jedličkově ústavu. Sběrný box najdete v místnosti městské knihovny.

Setká se mládí a zkušenost

Mělník – Vícegenerační tvoření Babi, dědo, přijď s námi tvořit se uskuteční 23. června v 9.30 hodin v Rodinném centru Chloumek. Workshop organizuje centrum ve spolupráci s Centrem seniorů. Společné tvoření vychovává k úctě a toleranci.

Regionální muzeum Mělník.
KRÁTCE: Muzeum představí zajímavosti Kokořínska

Na hřišti je turnaj přípravek

Obříství – Turnaj O pohár starostky Obříství otevře druhý ročník turnaje přípravek v sobotu 24. června v 10 hodin v areálu místního Sokola. Fotbal se bude hrát na dvou hřištích a pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny. Diváci mohou vyzkoušet štěstí v tombole.

Rodáci míří do ateliéru

Kralupy – Roztoky budou cílem kralupského spolku přátel a příznivců města ve čtvrtek 22. června. Jeho členové a zájemci se vydají na výlet vlakem, který odjíždí z místního nádraží v 9.42 hodin. Navštíví ateliér Zdeňky Braunové, který si malířka navrhla. Mají příležitost navštívit i dvě výstavy muzea, Bratři v triku, která představuje český kreslený film, a Klobouky, zahrnující historii i současnost tohoto módního doplňku.

Ilustrační foto.
Nová pravidla usnadní žádost o vydání pasu