Vánoční soutěž startuje za pár dní

Kralupy – Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou vyhlašuje další ročník oblíbené Vánoční soutěže. Díky této akci se mohou proměnit nepotřebné věci v nádherné vánoční dekorace. Úkol soutěže je vyrobit nejkrásnější vánoční motiv z odpadového materiálu v období od 1. listopadu do 1. prosince. Soutěžní příspěvky je možné přinášet v tomto období do kanceláře ekocentra na Palackého náměstí v každý všední den od 8 do 18 hodin. Soutěže se mohou zúčastnit děti i dospělí. Bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách města.

Přednáška vede za indiány

Mělník – V hudebním sále Masarykova kulturního domu se bude cestovat do Kolumbie prostřednictvím cestopisné přednášky. Přednáška o fauně a indiánských kmenech biosférické rezervace Sierra Nevada de Santa Marta, která se nachází na karibském pobřeží Kolumbie, je připravena na pondělí 23. října v 18 hodin. Přednáší kurátor primátů ZOO Praha Vít Lukáš. 

Ilustrační foto
ANKETA: Jdete letos volit a proč?

Terénní třídy vystavují

Mělník – Ve vstupních prostorách Regionálního muzea bude možné shlédnout od úterý 31. října výstavu Jak se žije v terénních třídách? Výstava prezentuje aktivity mělnických terénních tříd 3. C Základní školy Jungmannovy sady a 8. C Základní školy Jindřicha Matiegky a obrazem a textem představí výsledky environmentální výchovy. Prezentaci aktivit žáků obou základních škol bude možné shlédnout až do neděle 19. listopadu. 

Přednáška hledá smysl života

Neratovice – Přednáška, která se bude zabývat metabolismem nádorových buněk, se uskuteční v malém sále neratovického Společenského domu v pondělí 23. října od 18.30 hodin. Návštěvníci se dozví, co je Achillovou patou rakoviny, a co naopak její výhodou. V úterý 24. října pak od 19 hodin ožije znovu malý sál scénickým ztvárněním příběhu světoznámé učitelky jógy Elisabeth Haich s názvem Zasvěcení o hledání smyslu života a zdroje štěstí. Celý příběh se odehraje v podání předních českých hereckých osobností jako jsou Táňa Fišerová, Alfréd Strejček, nebo například Hana Benešová. Hudební doprovod s kytarou hvězdám zajistí Milada Karez.

Až tento strom doroste do dospělosti, vyprodukuje přibližně 120 kg kyslíku za rok. To znamená, že bude zásobovat kyslíkem dva lidi po celý rok.
V dospělosti bude strom ročně zásobit kyslíkem dva lidi