Vyjedou alegorické vozy

Mělník – Hlavní součástí průvodu při Vinobraní budou alegorické vozy, které představují významné milníky vývoje vinařství na Mělnicku. Cílem letošního průvodu je zdůraznění tradice vinařství. Průvod vyrazí tuto sobotu v 15 hodin z prostor zahradnické akademie a bude pokračovat ulicí Pražská, Jiráskova, Kněžny Emmy přes Palackého ulici na náměstí Míru a zpět. Průvod tvoří pět povozů tažených koňmi.

Přehlídka historických a retro kočárků opět nezklamala. Konala se pod rozzářeným sobotním slunkem u kralupské radnice.
OBRAZEM: Defilé historických kočárků i něco navíc

Centrum pořádá bazárek

Mělník – Zájemci z řad prodejců se již nyní mohou přihlásit na Podzimní bazárek dětského oblečení. Rodinné centrum Chloumek pořádá bazar na akci v sobotu 23. září od osmi do dvanácti hodin a pro kupující je vstup zdarma. V sobotu odpoledne od 13.30 se v prostorách centra odehraje Turnaj ve stolním tenise pro tatínky. Již tradiční turnaje v ping-pongu jsou oblíbené a vyhledávané. Akce je ryze amatérskou záležitostí, takže profesionálům je vstup zakázán. Vlastní pálku, sportovní přezutí a dobrou náladu s sebou.

Hostem bude ředitelka

Region – Český rozhlas Region se každé úterní odpoledne ptá těch, kteří ovlivňují život v našem kraji. V pořadu K věci hovoří k aktuálním tématům významné osobnosti veřejného života. Dnešním hostem bude ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu Nora Dolanská. Moderátor Tomáš Pancíř se jí bude ptát na podporu turistiky ve středních Čechách nebo nejnavštěvovanější místa v kraji. Pořad K věci je možné si poslechnout po patnácté hodině ve vysílání Českého rozhlasu Region na frekvenci 100,7 FM.

Ilustrační foto.
Mělník čeká už brzy plná integrace dopravy