Hlavní tah vesnicí letos čeká oprava

Libiš – Hlavní komunikace, která prochází obcí, Mělnická ulice, je po právě skončené zimě ve špatném stavu. Na mnoha místech jsou vymleté díry do vozovky, ať už podél krajnic nebo u středové čáry. Silnice je nebezpečná nejen pro cyklisty, ale také pro majitele automobilů, pro které není snadné kličkovat mezi výmoly. Silnice druhé třídy číslo 101 je ve vlastnictví Středočeského kraje. Ten se podle svého mluvčího Pavla Lochaře rozhodl do její rekonstrukce investovat. „Opravu Mělnické ulice připravujeme, projekt je zařazený do rezervy takzvaných Národních zdrojů 2017, nejspíš ze Státního fondu dopravní infrastruktury," potvrdil. Kdy přesně by práce na opravě měly začít, však zatím není jasné.

Čtěte také: Lávka v Lužci? Obec čeká, zda získá dotaci

Macharovu ulici čeká oprava

Mělník – Během prvních jarních dní začne oprava povrchu v ulici Macharova. Nejdříve se bude vyměňovat hlavní vodovodní řad. K tomu se ovšem chtějí přidat i místní obyvatelé. Chtějí vyměnit vlastní vodovodní přípojky, které jsou mnohdy i padesát let staré. Tyto náklady budou ovšem hradit majitelé přilehlých nemovitostí. Teprve potom se začne s rekonstrukcí povrchu. „Macharova je hlavní příjezdovou komunikací do této lokality, je tedy nutné, aby silnice byla hladká a automobily místních lidí netrpěly nepříjemnými výmoly," vysvětlil první místostarosta Milan Schweigstill.

Úřad bude otevřený déle

Neratovice – Vzhledem k blížícímu se konečnému termínu podání daňového přiznání k dani z příjmu fyzických osob za uplynulý rok bude mít neratovický finanční úřad v příštím týdnu prodloužené úřední hodiny. Každý všední den tam mohou lidé s vyplněnými daňovými formuláři přijít kdykoli mezi osmou a sedmnáctou hodinou, v pondělí 3. dubna pak bude úřad otevřený dokonce až do 18 hodin. Daňové přiznání je přitom možné vyplnit také elektronicky na webu www.daneelektronicky.cz.

Peníze půjdou i na chodníky

Neratovice – V seznamu letošních investičních akcí a oprav nechybí rekonstrukce mlékojedské hasičské zbrojnice a tamního veřejného osvětlení. Peníze z městské pokladny, konkrétně třináct a půl milionu korun, půjdou také na opravy místních komunikací U Strouhy, Havlíčkova, Kolmá a Fibichova. Mezi další akce pak bude patřit výměna oken a oprava podlah v kuchyni základní školy ve Školní ulici, rekonstrukce střešního pláště byškovické základní školy, oprava střechy Divadélka Lípa, zakoupení dalších cvičebních prvků pro workoutové hřiště nebo třeba úprava prostoru podél Labe. Rekonstrukcí se dočkají také městské chodníky, například v ulicích Kojetická a Byškovická.

Čtěte také: Mělnické farmářské trhy začnou o Velikonocích