Tanečníci v noci budili spáče

Kralupy – Spáče v kralupské části Lobeček budili nad nedělním ránem rozjaření lidé, vracející se z festivalu elektronické muziky nazvaného Tancem za sluncem, který se odehrál na pěti scénách na louce nedaleko řeky za místním koupalištěm. V nočních ulicích zněla přitom nejen čeština, ale například i slovenština nebo polština. A bohužel i spousta halasných výkřiků a smíchu. Poslední z tanečníků procházeli čtvrtí, pravděpodobně cestou k vlakovému nádraží, až po čtvrté hodině ranní. Akce přitom měla končit podle pozvánek už o půlnoci.

Ilustrační foto.
Květinové záhony se do Mostní zase vrátí

Radnice čeká na poplatky

Mělnické Vtelno – Už šest měsíců uplynulo od dne, do kterého měli občané z Mělnického Vtelna, Vysoké Libně a Radouně uhradit poplatek za odpady na letošní rok. Někteří z nich to však dosud neučinili. Radnice je proto vyzývá, aby bez prodlení zaplatili. Mají dvě možnosti, přijít s penězi na obecní úřad v pondělí a ve středu od osmi hodin do poledne a mezi třináctou a sedmnáctou hodinou, nebo je poslat na účet, jehož číslo najdou na obecním webu. Roční částka je pro dospělé a za nemovitosti, kde není nikdo hlášený k trvalému pobytu, 550 korun, u dětí do šestnácti let a seniorů nad sedmdesát let o stokorunu méně.

V bazénu se topil chlapeček

Kralupy – Na kralupském koupališti se v pátečním odpoledni topil asi tříletý chlapeček. Malý Francouz, který byl na plovárně s rodiči a babičkou, podle svědků v nestřeženém okamžiku opustil brouzdaliště pro nejmenší a dostal se do malého bazénu pro školáky. Plavčík, pro kterého běžely děti, hocha okamžitě vytáhl z vody na břeh a uložil do stabilizační polohy. Naštěstí byl při vědomí. Protože ale na plavčíkovo chlácholení nijak nereagoval, jak se ukázalo později, pravděpodobně kvůli jazykové bariéře, byla raději přivolána záchranka. Lékař, který prý na koupaliště dorazil pár minut od nahlášení, byl tedy nakonec téměř bez práce. 

Zdeněk Troška po roce opět diktoval
OBRAZEM: Zdeněk Troška po roce opět diktoval