V Kralupech se koná potřetí sraz majitelů historických kočárků  
Kralupanka Věra Čížková vlastní kolekci již 600 funkčních dětských kočárků různých tvarů, barev i roků výroby. Dnes je má již umístěné ve svém muzeu v areálu někdejšího tamního podniku na výrobu barev. V prostoru před kralupskou městskou radnicí znovu organizuje sraz majitelů historických „dětských vozidel“ nejen z našeho regionu, kde byla výroba kočárků proslulá. Pod širým nebem zde budou prezentovány za tradiční hojné účasti diváků exponáty jednak z depozitáře sběratelky, jednak i těch, kdo přijedou ukázat na veřejnosti svou chloubu, která se často dědila z generaci na generaci. Součástí setkání bývají i soutěže, třeba v ježdění kočárky po vytvořené slalomové dráze na čas, o nejlépe restaurovaný předvedený exponát apod. Atmosféru sobotní „retro“ akce 9. září v době od 10 do 13 hodin nepochybně dokreslí i dobové a stylové oblečení účastníků. 

Silné světlo vyřešil nožem  
Mělník – Muž poškodil filmařskou lampu na náměstí Palackého, která dočasně nahrazuje veřejné osvětlení. Při přeřezávaní kabelu napájení ho ovšem nachytal příslušník ze zdejší ostrahy. Podle strážníků muž kabel přeřízl proto, že mu lampa silně svítí do oken ložnice a nemůže spát. Protože šlo o poškození cizí věci, museli se na místo dostavit i policisté, kteří celou věc převzali do svého šetření.

Ilustrační foto.
Nový průjezd Štěfánikovou ulehčí dopravě v Lobečku

Divadlo vypráví o slůněti
Mělník – Divadelní představení pro děti pro mateřské školky a žáky základních škol s názvem Slůně Babů a spravedlivé dělení se uskuteční ve čtvrtek 21. září od 11 hodin, a to v Mělnickém kulturním centru. V představení bude účinkovat Divadlo Pod čepicí. Chytlavý příběh o slůněti Babů, které poznává, že dělit se o něco, nemusí být pro každého to správné zaujme nejen malé děti. 

Rozjedou to s kašpárkem  
Mělník – V centru prevence kriminality a dopravní výchovy se uskuteční v sobotu 9. září od 9.30 zábavné odpoledne Rozjíždíme to s kašpárkem. Akce se uskuteční ve stylu princezen a pohádek. Pro malé návštěvníky jsou připraveny pohádkové soutěže, skákací hrad, hledání bájného pokladu, kouzelné tvoření a spoustu dalších věcí. Je doporučeno vzít si s sebou kolo, koloběžku, odrážedlo nebo brusle. 

Přednáška na téma Banát  
Neratovice – Naučná přednáška na téma Banát se v podání Petra Nazarova uskuteční ve čtvrtek 21. září od 18 hodin. Vyprávění na téma Rumunsko, Srbsko a Banát se bude konat v městské knihovně Neratovic. 

Zápas 1. kola FUTSAL ligy 2017/18. Jeseník v ostravské hale VŠB porazil Mělník 3:1.
Do Mělníka míří Brno. Dočká se Olympik prvních bodů?