Vlaky projíždějící vyloučeným úsekem mohou nabrat zpoždění až deset minut. Některé rychlíky ve dnech výluky mimořádně zastavují v Kralupech.

Tanečníkům hraje Plus

Kojetice – Na Svatovítské pouti, která se koná v sobotu 17. června od 14 hodin na místním hřišti, se představí také Pan Kravata. Bude tam kouzlit a modelovat z balonků. Připraveno je také vystoupení dětí z místní školy a školky. Na pouti čeká návštěvníky ještě lukostřelba, malování triček, malování na obličeje a hádání z karet. Večerní taneční zábava začne v 19.30 hodin. K tanci i poslechu tam zahraje návštěvníkům hudební skupina Plus.

Kralupský soubor Scéna v představení Teatro Tyjátjátro při festivalu Za vodou.
Kralupský festival Za vodou se vrací do časů prohibice

Posluchače čeká dechovka

Mělnicko – Český rozhlas Region tradičně nabídne svým posluchačům přímý přenos závěrečného Monstrkoncertu Kmochova Kolína. V neděli 11. června po čtrnácté hodině si tak posluchači mohou prostřednictvím rádia vychutnat atmosféru tradiční hudební akce, na které se představí dechové orchestry z celé České republiky a jako pěvecký host vystoupí Radka Fišarová. Český rozhlas Region je možné naladit na frekvenci 100,7 FM.

Želví doupě pořádá bazar

Mělník – Knihkupectví a antikvariát Želví doupě pořádá v neděli 25. června od 11 do 17 hodin výměnný bazar oblečení a hraček. Lidé tam mohou nabídnout oděvy a obuv pro děti i dospělé. Vybrané věci ale mohou nosit až týden před akcí, tedy nejdříve od pondělí 19. června přímo do Želvího doupěte v mělnické Ostruhové ulici.

Jubilejní dvacátý ročník běhu na kopec Hostibejk nedaleko centra zahájil letošní Dny Kralup, které budou končit až tuto neděli.
Běhu na Hostibejk se zúčastnilo rekordních 225 závodníků