Labská stezka je největší evropskou dálkovou cyklotrasou a patří k nejkrásnějším a nejoblíbenějším říčním stezkám v Evropě. Vede atraktivním prostředím od pramene Labe v Krkonoších až k Severnímu moři u německého Cuxhavenu. Včetně odbočky do Prahy nabízí stezka téměř 1.300 kilometrů jedinečného spojení historie, architektury a přírody. Nový průvodce provede cyklisty po trase, ale nabízí i široký výběr ubytovatelů a služeb pro cyklisty podél celé Labské stezky. 

Ilustrační foto
Dětskou pohotovost už Roudnice nemá. Zatím

Cykloprůvodce Labská stezka 2018 vychází v nákladu 265 tisíc kusů v české a německé jazykové mutaci a tradičně přináší tipy na hlavní atrakce a informace o servisech, přívozech, turistických infocentrech a dalších službách pro cyklisty podél celé stezky. S osvědčeným formátem 21 krát 25 centimetrů se vejde do každé cyklobrašny a je tak ideální pomůckou pro přípravu a plánování, stejně jako kompaktním a praktickým společníkem při vlastním putování po Labské stezce. „Na 104 stranách průvodce představujeme i na 550 certifikovaných ubytovacích zařízení pro cykloturisty s certifikací Cyklisté vítáni (v Německu „Bett und Bike“) od kempů či turistických ubytoven až po pohodlné ubytování v pensionech a hotelech. Tato zařízení nabízí mimo jiné možnost ubytování na jednu noc či bezpečnou úschovu kol,“ říká koordinátor stezky za ČR Daniel Mourek z Nadace Partnerství, která pomáhá lidem pečovat o životní prostředí.

Labskou stezku v ČR koordinuje Nadace Partnerství a na jejím rozvoji a propagaci spolupracuje tak již 10 let se třemi koordinačními místy Labské stezky v Německu a dalšími českými a německými partnery. Do přípravy česko-německého průvodce se na české straně zapojili a průvodce finančně podpořili: agentura CzechTourism, Ústecký, Středočeský, Pardubický a Královéhradecký kraj, statutární města Hradec Králové, Pardubice, Ústí nad Labem, Děčín a Praha a další města jako Mělník, Dvůr Králové n. L. a Vrchlabí.

Ilustrační foto
Provoz spalovny v Horních Počaplech by vedl ke zhroucení mělnické dopravy