Nezisková organizace Celesta Praha, jež se mimo jiné zabývá pořádáním seminářů zaměřených na udržování kognitivních funkcí a rozvoj občanských kompetencí seniorů, tak zamíří se svými kvalifikovanými lektory i do neratovického zařízení. Svůj program zahájí ve 14 hodin.

„Účastníci se dozvědí, jak lépe hospodařit s finančními prostředky nebo jaké existují možnosti řešení v případě finančních potíží. Dále budou probírána témata, jako jsou sociální dávky pro seniory, finanční rozpočet, hospodaření domácností či výběr mobilního operátora,“ uvedl koordinátor aktivit seniorů a osob se zdravotním postižením Městského úřadu Neratovice Jiří Bohun.

Organizace Celesta Praha klade při přednáškách velký důraz i na ochranu spotřebitele a výběr optimální finanční instituce. Další důležitou oblastí, ve které lektoři pomáhají seniorům, je orientace v internetovém prostředí (e-bankovnictví, e-nakupování, e-seznamky apod). Nezapomíná se však ani bezpečné chování v silničním provozu. Senioři jsou seznámeni i s tím, jak se chránit před okradením a jak předcházet riziku přepadení.

Projekt je realizován na základě poskytnuté dotace Ministerstva práce a sociálních věcí z programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností.

V Městské knihovně v Kralupech nad Vltavou bude ve dnech 30. září – 5. října probíhat Týden knihoven. Návštěvníci se mohou těšit hned na úvodní den, kdy se uskuteční beseda manželů Vackových s názvem Salvador – Guatemala – Mexiko – Belize.
Týden knihoven nabídne besedu i hry
Ilustrační foto.
Policisté na Mělnicku se zaměřili na používání pásů