I letošní ročník byl pořádán s myšlenkou na nemocné dítě. Byl věnován Honzíkovi Hořínkovi z Brna, chlapci, který trpí svalovou dystrofií. A akce navzdory velmi parnému počasí překonala očekávání organizátorů. „V online registracích bylo registrováno 80 dětí a celkově jich závod odjelo 85. Celé akce se zúčastnilo na 300 lidí. Všichni se mohli účastnit také doprovodného programu,“ doplnila Hložková.

Spolu s ní závod organizuje skupina rodičů s podporou dobrovolníků a několika místních firem. Díky tomu si každé dítě mohlo odnést nějakou drobnost. A to bez ohledu na to, zda vyhrálo.

Nepodařené přistání ultralightu na travnaté letištní ploše u obce Horní Počaply.
OBRAZEM: Po nepodařeném přistání vyvázl bez zranění
Zahájení nového školního roku se na Základní škole Václava Havla v Kralupech nad Vltavou pojilo s významným historickým milníkem. Za účasti starosty města Marka Czechmanna se totiž zároveň slavilo padesát let od založení školy.
OBRAZEM: První školní den byl ve znamení oslav
K plánovanému rozšíření rezervace divokých koní, zubrů a praturů v někdejším vojenském výcvikovém prostoru u Milovic se v pondělí na tiskové konferenci vyjadřovala hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).
Rozšíření rezervace u Milovic zabrání zabití desítek koní