Překvapení a neklid v očích řidičů, kteří 
v úterý odpoledne projížděli křižovatkou kralupských ulic Mostní a Třebízského, vyvolala vypnutá světla na semaforech. A také dopravní policisté, kteří provoz na křižovatce řídili pomocí pokynů.

Na Mělnicku se totiž konalo krajské kolo devátého ročníku soutěže Regulovčík 2016, kterou organizovali středočeští dopravní policisté ve spolupráci s kolegy z mělnického územního odboru. Podle mělnické policejní mluvčí Markéty Johnové přijelo na Mělnicko porovnat své schopnosti i teoretické znalosti devatenáct policistů ze všech dopravních inspektorátů Středočeského kraje.

První část soutěže se odehrála v zasedacím sále policejního ředitelství 
v Mělníku, kde na devatenáct soutěžících čekal test 
z teorie. Poté se přesunuli na dvůr, kde byla připravena jízda zručnosti.

„Komise hodnotila manipulaci s vozidlem při slalomové jízdě, jízdě ve zúženém prostoru, jízdě na přesnost, při kolmém parkování, otáčení vozu ve velmi stísněném prostoru a couvání ve slalomu. Jedním z úkolů bylo i zneškodnění pachatele a poskytnutí první pomoci," vyjmenovala mluvčí, podle níž se každá sebemenší chyba projevila v podobě trestných bodů.

Samotné řízení křižovatky se kvůli mnoha dopravním omezením neodehrálo přímo v Mělníku, ale v nedalekých Kralupech nad Vltavou. Každý pokyn policejních regulovčíků sledovala komise složená z policistů 
z odboru služby dopravní policie krajského ředitelství a několika hostů.

Na vyhlášení výsledků devátého ročníku soutěže se policisté přesunuli zpět na Mělník, kde putovní plaketu za první místo z rukou vedoucího odboru dopravní policie krajského ředitelství Karla Holého převzal mělnický dopravní policista Karel Pavlík, který tak obhájil své loňské vítězství.

Na soutěž se ostatně svědomitě připravil. „Prošel jsem si opět pár testů z autoškoly, naše interní předpisy a zákony, které běžně 
v práci potřebujeme znát. Předseda komise mi hned po návratu z křižovatky řekl, že jsem neudělal žádnou zásadní chybu," řekl vítěz krajského kola soutěže Regulovčík 2016.

Na druhém místě skončil Jan Vaník z dálničního oddělení v Nové Vsi a třetí příčku obsadil Jiří Kopřiva 
z nymburského územního odboru.
Policisté, kteří v Mělníku obsadili první dvě příčky, se letos na podzim vypraví reprezentovat Středočeský kraj na celorepublikové kolo soutěže, které se uskuteční v Královehradeckém kraji.

Soutěž podle Markéty Johnové prověřila nejen dovednosti policistů, ale osvěžila jim i pokyny, které potřebují k řízení provozu znát. „Každý dopravní policista se se situaci, kdy musí řídit provoz na křižovatce, může při své službě setkat. Jeho pokyny musí být jasné, přesné a pro řidiče srozumitelné," doplnila mluvčí mělnické policie.