Vedení radnice očekává oproti minulému roku zhruba o pět milionů korun nižší daňové příjmy a stejně tak odhaduje, že enormně narostou i ceny stavebních prací.

„O investicích proto chceme rozhodnout, až bude jasná podoba státního rozpočtu i uzavřené letošní hospodaření města,“ potvrdil starosta Mělníka Ctirad Mikeš (Mé město).

Ve schváleném rozpočtu je na investice vyčleněno nyní zhruba 33 milionů korun. "Budeme se k tomu vracet ve dvou etapách, a to v únoru a v březnu," uvedl Mikeš k rozhodování o investicích.

Zásah středočeských hasičů o Vánocích roku 2021.
Vánoce středočeských hasičů: požár za půl milionu korun i 19 dopravních nehod

Mezi největší investice by mohla v příštím roce v Mělníku patřit dlouhodobě plánovaná demolice nedostavěné budovy ve městě nebo výstavba nové mateřské školy. Náklady na obě stavby by měly přesáhnout 40 milionů korun. O všem se bude vedení města rozhodovat až podle aktuálních cen stavebních prací.

Jednou z větších investic je i zamýšlené vybudování chodníku za 12 milionů korun v místní části Chloumek, na který se podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Vehlovičtí se dočkají další etapy kanalizace, na kterou má celkem město Mělník vyčleněno více než 10 milionů korun.