„Jen letos půjde z rozpočtu na sport tři miliony a dvě stě tisíc korun,“ vysvětlil starosta Mikeš.

Nejzásadnější investice půjde mělnickým volejbalistům. Ti dostanou sedm set tisíc korun na dostavbu šaten v areálu na Pražské ulici. „Stavba už byla zahájena, ale je potřeba to dofinancovat,“ uvedl mělnický místostarosta Milan Schweigstill.

Stavba nových šaten volejbalistům probíhá podle místopředsedy mělnického volejbalové klubu Martina Spurného částečně i svépomocí. „Pravidelně máme brigády, kde pomáhají nejen děti, ale i jejich rodiče. Naposledy maminky natíraly plot a tatínkové stavěli střechu na verandě,“ vysvětlil Spurný s tím, že naposledy bylo na brigádě zhruba sto dvacet lidí.

TJ Sokol Mělník získalo dotaci ve výši dvou milionů korun z ministerstva školství na vzduchotechniku v tělocvičně. V loňském roce se jim přitom podařilo opravit už i palubovku. „Město přispěje na opravu tělocvičny částkou asi jednoho milionu,“ vysvětluje Schweigstill.

Kavárna v Regionálním muzeu Mělník se změnila na celý den ve zkrášlující salón a patřila ženám.
Charitativní akce Make-up maraton odstartovala šestý ročník

Třetí velkou akci, kterou chce město v letošním roce podpořit je dokončení druhé budovy, která patří místnímu veslařskému klubu. „Město už veslařům slibuje pomoc více než čtvrt století. Druhá budova dodnes není omítnutá a radnice přispěje téměř jedním a půl milionem korun,“ tvrdí místostarosta.

A například fotbalisté z Vehlovic dostanou asi patnáct tisíc korun na zakoupení ochranných sítí kolem zdejšího hřiště.

Velká hala u gymnázia Jana Palacha, kde trénují a hrají zápasy především futsalisté a házenkáři má velký nedostatek. Chybí jí ozvučení. „Město se proto rozhodlo zakoupit kompletní ozvučení za zhruba sto tisíc korun,“ uvádí Milan Schweigstill.

Další finanční prostředky si vysloužili fotbalisté mělnické FC, kteří dostanou 72 tisíc korun na obnovu stožárů u hřiště a Pšovka Mělník zaplatí 100 tisíc korun za výměnu a nové oplocení kolem svého sportovního areálu.

Podle slov místostarosty Milana Schweigstilla chce město díky těmto sedmi investičním akcím zlepšit zázemí pro sportovce ve městě.
„Na příští rok se potom v rozpočtu uvolní další zhruba milion korun pro ty kluby, které ještě letos neměly připravená potřebná stavební povolení nebo dokumentaci,“ dodal starosta Ctirad Mikeš s tím, že město je velkým dlužníkem vůči sportovnímu odvětví ve městě, protože se do něj nijak neinvestovalo dvě desítky let.

Volejbal Mělník – 700. 000,-
TJ Sokol Mělník – 1.000.000,-
KVM 1881 – 1.400.000,-
TJ Liaz Vehlovice – 15.000,-
Hala GJP – 100.000,-
FC Mělník – 72.000,-
Pšovka Mělník – 100.000,-

Cvičení Hráz 2015 v Mělníku.
Stavbu hráze letos hasiči zkoušet nebudou