Lidé, kteří si potřebují na mělnickém městském úřadě vyřídit více záležitostí najednou, musejí často přebíhat z historické budovy radnice do objektu bývalého okresního úřadu.

To by se ale mohlo brzy změnit. Město chce totiž novější budovu úřadu včetně její socialistické přístavby nechat zrekonstruovat. V podkroví by tak mohly vzniknout další kanceláře. Potvrdil to mělnický starosta Ctirad Mikeš: „Požádali jsme o dotaci na zateplení fasády a střechy budovy, výměnu oken i střešní krytiny. V podkroví bychom pak mohli nechat vybudovat další kancelářské prostory, kam by bylo možné přesunout úředníky z historické radnice," konstatoval starosta, podle něhož by tak většina odborů radnice sídlila v budově s číslem popisným 51, a v dominantě historického středu Mělníka by zůstalo především vedení města.

Rekonstrukce budovy bývalého okresního úřadu, která je podle starosty v současné době nejošklivější stavbou na náměstí, vyjde na více než deset milionů korun.

„Dotace by měla pokrýt 60 až 65 procent nákladů. Pokud bychom ji ovšem nezískali, rekonstrukci budeme muset odsunout," poznamenal Ctirad Mikeš.
Opravy se v letošním roce každopádně dočká střecha historické radnice, která není zrovna v nejlepším stavu.

„Předpokládané náklady se pohybují kolem dvou milionů korun. V tomto případě žádáme také o dotaci, ale i kdybychom na ni nedosáhli, rekonstrukci neodložíme, protože si nemůžeme dovolit, aby do historické budovy zatékalo," připomněl mělnický 
starosta.