Ve městě musejí řidiči počítat v příštím týdnu s řadou dopravních omezení v době, kdy budou filmaři pracovat v centru města.

Film Sukničkáři odhalí divákům svět opery zbavený pozlátka. Jde o příběh o lásce, zklamání z lásky k opeře i o celoživotní vášni pro operní pěvkyně. To vše má být podáno s nadsázkou a humorem typickým pro Menzelovy símky.

"Ptají se mě, jestli to bude komedie. Jak to mám vědět - možná to bude smutné a možná zase takové, že to bude lidem k smíchu," komentoval s nadhledem svůj film režisér, který získal v roce 1968 Oscara za film Ostře sledované vlaky. U Sukničkářů je poprvé zároveň i autorem námětu a scénáře, na němž s ním spolupracovala Tereza Brdečková.

V hlavních rolích snímku se představí Jan Hartl, Libuše Šafránková a Martin Huba. V dalších rolích se objeví například Jiřina Jirásková, Ivana Chýlková nebo Václav Kopta.

Podle mluvčího projektu Petra Slavíka je filmový štáb v tomto týdnu v Praze. Poté Sukničkáři vyrazí do Mělníka, později do Tábora a Českého Krumlova. Dvouměsíční natáčení skončí na začátku září. Premiéra je plánována na první polovinu příštího roku.

Mělníku přinese filmování několik krátkodobých dopravních omezení v centru města. Od soboty 21. července až do soboty 28. července bude na náměstí Míru uzavřeno celé parkoviště naproti muzeu a omezen průjezd náměstím Míru od hotelu Beránek až k radnici. V obou sobotách bude plně uzavřena Radniční ulice, část parku Jungmannovy sady a parkoviště u nákupního centra naproti poště a mezi patnáctou a dvaadvacátou hodinou i Tyršova ulice. Všechny změny budou dopravně značeny.