Radnice se rozhodla o prázdninách situaci vyřešit. Nejdřív bylo v plánu parkoviště pro čtyřicet aut u místní sokolovny, jen pár metrů od školy. Na posledním zasedání zastupitelů ovšem Petr Kowanda upozornil, že takové parkoviště situaci nevyřeší. „I přesto tam budou děti běhat mezi auty," řekl. Podle něj je záměr nevhodný a nepřipravený. On sám by na nebezpečné ulici raději viděl „zálivy na silnici" pro deset aut.

Balisety, to je správný název zeleno-bílých kuželek.
Z mělnické křižovatky zmizí kritizované balisety

Podle místostarosty Milana Schweigstilla není dopravní projektant schopen jich umístit víc než šest, což je málo. „Věc ještě není rozhodnutá, teprve se k ní vyjadřovala řada různých komisí," upozornil Schweigstill. „Sám jsem diskutoval i s občany Na Podhoří. Vyjadřovali se k tomu i sokolové jako majitelé sousedního pozemku," dodal.

V současné době má celou záležitost v rukách projekční kancelář. Vytvoří nový návrh, který pak projednají radní. „Mohl by být hotový do konce července. S místními obyvateli se znovu sejdu kolem poloviny srpna," přislíbil místostarosta Schweigstill.

Zatím to vypadá, že vedle sokolovny vyroste nové parkoviště, vedené v jednom směru jízdy. Protože jde o podnět občanů, bude o tom jednat i zastupitelstvo.

Ilustrační foto.
Park Na Podolí bude mít víc mostků a cyklostezku