"Účast je vyšší, než jsme očekávali. Řekla bych, že v této chvíli je to zhruba devatenáct procent. Při volbách do senátu a do Evropského parlamentu je účast vždy velmi nízká. Celostátní průběh účasti při těchto volbách bývá okolo dvanácti procent,“ podotýká předsedkyně volební komise paní Engelmannová.

Volilo se také na Ekonomickém lyceu a Obchodní akademii SOVA v Neratovicích. „Účast odhadujeme asi na dvacet procent. Mezi voliči převládá spíše mladší generace, příliš seniorů nepřišlo,“ říká tamní předsedkyně volební komise.

„U nás je volební účast zhruba dvacet pět procent. Chodí zástupci všech generací. Volby probíhají zcela bez problému,“ sděluje své dojmy členka volební komise Obecního úřadu v Obříství.

Téměř třiceti procentní účast voličů zaznamenali zapisovatelé na kojetickém obecním úřadě. „Zatím ještě voliči přicházejí. Nyní čísla vycházejí na dvacet devět a půl procenta. Většinou se jedná o mladou generaci,“ prozrazuje půl hodiny před uzavřením místnosti člen komise Václav Pajva. (md) (vmv)

Volební místnost -  Dvořákovo gymnázium a Střední odborná škola ekonomická v Kralupech nad Vltavou
Mělničané vyrazili k volbám do Evropského parlamentu
Rekonstrukce dálnice. ilustrační foto.
V blízkosti metropole vyrostou šestiproudé dálnice. Zmizí kolony?