Čtyři kontejnery plné křesel, pohovek, skříní nebo starých koberců. Tolik objemného odpadu odevzdali při posledním letošním sběru obyvatelé Mšena.

Už několik minut po přistavení leželo v ocelových kontejnerech pět čalouněných křesílek ze šedesátých let. Po chvíli přibyly ještě dýhované noční stolky, rohový gauč a toaletka. Zdeněk Kalužný, který měl na starosti sběrové místo u restaurace Obecník, uvedl, že lidé přivezli i odpadky, které do kontejneru nepatřily.

„Přijel chatař, který měl na vozíku tři pytle plné listí. Odjel s nepořízenou. Stejně dopadl i pán, který přinesl starý satelit,“ vysvětlil zaměstnanec města.
Mšenská radnice pro občany města připravuje v každém roce dva sběry velkoobjemového odpadu, na jaře a na podzim.

Odpad mohou podle starosty města Martina Macha bezplatně odevzdávat pouze plátci svozu komunálního odpadu, kteří se prokážou dokladem o zaplacení.

„Za likvidaci velkoobjemového odpadu jsme v loňském roce zaplatili šest tisíc korun, letos nejspíš překročíme deset tisíc korun. Do této částky je zahrnut také odvoz objemného odpadu, který lidé nesprávně odkládají ke kontejnerům na tříděný odpad,“ uvedl mšenský starosta a doplnil, že rozměrné věci mohou lidé odevzdat také v kterémkoli dni na místní skládce. „Pokud si na radnici vyzvednou formulář, budou pro ně platit výhodnější ceny,“ připomněl Mach.