Ceny pohonných hmot ve středních Čechách už několik týdnů pozvolna klesají a výjimkou není ani Mělnicko. To se může dokonce dlouhodobě pochlubit v průměru nejlevnějším benzinem v celém kraji. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Jak hluboko do kapes musejí motoristé při plnění nádrží svých automobilů sáhnout? Ve Středočeském kraji se litr nejpoužívanějšího naturalu s pětadevadesáti oktany prodává v průměru za 29,88 koruny, zatímco na Mělnicku za stejné množství řidiči zaplatí o celou korunu méně.

Rozdíly cen u čerpacích stanic jsou při plné nádrži na rodinném rozpočtu znát. Potvrdil to řidič modrého golfa Martin Prouza, který týdně najezdí přes patnáct set kilometrů.

„Nedávno jsem tankoval v Berouně, kde stál litr benzínu o tři koruny víc než u nás na Mělníku. A to už je opravdu znatelný rozdíl. Jsem ale rád, že se to takhle kleslo, jen aby se to nějakou dobu alespoň udrželo," říká Martin Prouza.

Ani majitelé vozů s úspornými dieselovými motory nemusejí bědovat. Nafta je totiž u většiny pump ještě o několik desítek haléřů levnější než benzin. Nejlevnější naftu nabízejí čerpací stanice na Rakovnicku za průměrných 28,11 koruny za litr, na druhém místě v kraji je Mělnicko, kde je litr dražší v průměru 
o osm haléřů.
Podle průzkumu, který včera u většiny čerpacích stanic na Mělnicku učinili redaktoři Mělnického deníku, je v regionu nejlevnější palivo u čerpacích stanic ONO v Mělníku a v kojetické Tůmovce. Za stejnou cenu pohonné hmoty nabízí i PRIM v Obříství. Natural 95 tam stojí shodně 26,90 koruny a nafta je o čtyřicet haléřů na litru levnější.
O třicet haléřů dražší benzin a o dvacet haléřů dražší naftu prodává benzinka v Kelských Vinicích.