Pátý ročních Chodečského masopustu se koná v sobotu 6. února. Průvod vychází v deset hodin dopoledne od místní kapličky, cestou čeká masky muzika, zpěv, hodování a veselé masopustní hříčky. Hodinu po poledni následuje volba tří nejlepších dětských a dospělých masek. Na závěr následují hry pro děti a veselice pro všechny. Masopust pořádá okrašlovací spolek Aktivní Chodeč.

Byšický masopust se koná v sobotu 13. února, kdy mají masky sraz hodinu po poledni na Tyršově náměstí. Následovat bude masopustní průvod a vyhlášení nejlepších masek.

Lhotkou a Hleďsebí projde veselý masopustní průvod v sobotu 13. února. Masky mají sraz hodinu po poledni u autobusové zastávky v Hleďsebi.

Staročeský masopust čeká Kaninu v sobotu 6. února. Veselé masky mají sraz dvě hodiny po poledni před kaninskou hospodou s číslem popisným 22.

Veltrusy plánují masopust na sobotu 13. února. Zatím nejsou známy žádné podrobnosti kromě začátku v devět hodin.

Cítovský masopust se odehraje v sobotu 6. února. Hodinu po poledni předá před místní radnicí starostka žezlo a povolení Lauferovi, který vede masopustní průvod. O patnáct minut později se masky vydají za doprovodu muzikantů na cestu vesnicí, dlouhou přes čtyři a půl kilometru, trvat jim to bude asi dvě hodiny, čekají je totiž i zastávky u některých domů. Po patnácté hodině průvod dorazí na hřiště, kde bude poražena kobyla, následovat budou hody a masopustní veselí. Místní hospodyňky mohou přinést moučníky ke kávě a čaji ve třináct hodin přímo na hřiště. V 17.30 hodin začíná masopustní zábava v kulturním domě, na níž hraje kapela Largo.

Kralupský masopust se koná v sobotu 6. února. Hodinu před polednem začíná před pořádajícím kulturním domem Vltava masopustní trh, za příznivého počasí tam má na děti čekat i kolotoč. Mezi čtrnáctou a patnáctou hodinou se mohou těšit na hry nebo projížďky na koních na sokolském hřišti v Jodlově ulici. V patnáct hodin vyrazí masopustní průvod ze sokoliště Domu s pečovatelskou službou na Cukrovaru, odkud bude pokračovat do Lobečku ke kulturním domu Vltava. Tam začíná patnáct minut před sedmnáctou hodinou maškarní karneval pro děti i dospělé.

Malý Újezd a jeho další části Jelenici a Vavřineč čeká masopustní veselí v sobotu 20. února. Masky mají sraz dvě hodiny po poledni na návsi ve Vavřinči, odkud se průvod s koňským povozem a harmonikářem vydá na cestu, jejímž cílem je hostinec v Malém Újezdu. Tam na masky čekají hody a od devatenácti hodin i masopustní veselice.

Na liblickém zámku se odehraje masopust v sobotu 30. ledna. Masky mají v deset hodin dopoledne sraz na zámeckém nádvoří, následovat bude průvod vesnicí za doprovodu muzikantů. Děti i dospělí se mohou těšit rovněž na masopustní dobroty a soutěž o nejhezčí masku.