Podle mělnického policejního mluvčího Václava Tichého sedmačtyřicetiletý muž v létě řádil v síle mělnické firmy. Nejdříve šroubovákem vypáčil zámek hlavních dveří, z kanceláře pak odnesl notebook i s brašnou za osm a půl tisíce korun.

O dva týdny později pachatel vybral peníze z pěti automatů v kostelecké hospodě, kde nejdříve rozmlátil skleněné dveře. Cestou pak přidal k lupu ještě záznamové zařízení. Škody se blížily k dvanácti tisícům korun.

Do stejného města se po čase ještě vrátil, dopoledne všedního dne vešel otevřenými vraty na pozemek a v patře domu poškodil zamčené dveře a z bytu odnesl notebook, foťák, paměťové karty, kalkulačku, databanky, nabíjecí baterie a další věci za více než jednatřicet tisíc korun.

„Při vyšetřování policisté zjistili, že muž byl před čtyřmi lety odsouzen za krádeže k šestiletému nepodmíněnému trestu, který mu byl letos ze zdravotních důvodů od jara do podzimu přerušen," řekl policejní mluvčí a připomněl, že odsouzený muž se navíc ve stanovenou dobu do vězení nevrátil.

Teď je opět podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za které může strávit za mřížemi až tři roky.