Když jí zmlátil, s autem odjel do asi třicet kilometrů vzdálené pražské čtvrti a zmizel. O tři dny později už nocoval ve vazbě.

Podle mělnického policejního mluvčího Václava Tichého žena odmítala muži půjčit svůj vůz Škoda Octavia, což vedlo k hádce a bitce. „Muž nejdříve sáhl na kuchyňskou linku pro nůž s asi dvacet centimetrů dlouhou čepelí a mířil s ním na ženu s tím, že nebude-li vyslyšen, zabije jí," řekl k případu Václav Tichý.

Žena mu ve strachu raději řekla, kde se nacházejí klíčky od auta, následovaly ale výčitky. A to rozezlený chlap neunesl. „Povalil ji na zem a napadl ji ranami, které směřoval na plochu celého těla, navíc jí nožem způsobil povrchová řezná poranění," doplnil policejní mluvčí.

Žena po výprasku na chvíli ztratila vědomí. Když se probrala, zjistila, že přítel se škodovkou odjel. Na cestu si ještě vzal z její peněženky dva tisíce korun a stravenky v hodnotě pět set korun. Pak odjel do Horních Počernic, kde auto nechal stát.

V sobotu mělničtí kriminalisté násilníka zadrželi a zavřeli do cely. Muž je stíhán za spáchání trestných činů vydírání a neoprávněného užívání cizí věci. A protože se škodovkou jezdil v době, kdy má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, ještě i za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hrozí mu až osm let pobytu ve vězení. Na soud, který rozhodne o trestu, čeká ve vazební věznici.