„Farnost v Neratovicích si svůj vlastní kostel zaslouží. K církvi se na území farnosti hlásí odhadem kolem 3000 lidí. Na pravidelné nedělní bohoslužby do kostelíků v přilehlých obcích jich pravidelně chodí více než dvě stovky a často musí stát venku,“ říká farář Peter Kováč, který se snaží prosadit stavbu kostela už několik let. Dle jeho názoru by kostel mohl získat stavební povolení během příštího roku. Nejpozději do tří let by pak měl být postaven.

Návrh kostela farnost svěřila přednímu českému architektovi Zdeňku Fránkovi, jenž se proslavil oceňovanými moderními kostely v Litomyšli a v Černošicích. Investiční náklady na výstavbu jsou vyčísleny na 80 až 90 milionů korun. Jednou třetinou se na nich bude podílet Arcibiskupství pražské. Stejnou částku přidá také neratovická farnost z prodeje vlastních nemovitostí a na zbytek by se měli složit dárci. Farnost už na výstavbu nového kostela spustila sbírku.

Kostel by měl sloužit také jako komunitní centrum, kde kromě farníků najde svůj domov i nízkoprahové centrum. Místo lze rovněž využít pro pořádání koncertů, výstav či přednášek.

Den Středočeského kraje v Regionálním muzeu Mělník.
Den Středočeského kraje se konal také v Regionálním muzeu Mělník
Autobusové nádraží Mělník. Archivní foto.
Autobusové nádraží v Mělníku se dočká své modernizace