Nový senátor a starosta Kralup nad Vltavou Petr Holeček možná opustí své křeslo v krajském zastupitelstvu, které při nedávných volbách na další čtyři roky obhájil.

„Budu o tom uvažovat. Nejdříve se ale musím poradit s kolegy, s nimiž jsem do krajských voleb kandidoval. Zatím nevím, zda půjdou zvládnout současně funkce starosty, senátora a krajského zastupitele," konstatoval nový senátor, který kandidoval za Starosty a nezávislé.
Jisté je, že Petr Holeček chce být nejméně dva roky senátorem i starostou. „Starostou zůstanu určitě do podzimu 2018, kdy mi skončí mandát," připomněl Petr Holeček.

Podobnou situaci před šesti lety řešila i Veronika Vrecionová, kterou Petr Holeček v senátu nahradí. V době, kdy se stala senátorkou, byla starostkou Přezletic, kde s rodinou žije.

„Do té doby jsem byla uvolněnou starostkou. Jako senátorka jsem ve funkci zůstala ještě čtyři roky, ale už jako neuvolněná. V té době jsem naopak měla uvolněnou místostarostku, která se práci na obci věnovala denně. Já jsem se pak zaměřovala hlavně na větší projekty," vysvětlila bývalá senátorka a zdůraznila, že práce v obci s tisíci obyvateli, kterou jsou Přezletice, se s městem velikosti Kralup nad Vltavou nedá srovnávat

Petr Holeček je přesvědčen, že práci na radnici do dalších voleb zvládne. Nemyslí si ani, že by část svých povinností musel předávat dvěma kralupským místostarostům. „Zatím jsem o tom s nimi nemluvil, ale jistě svou práci dokončíme tak, jak jsme začali a jak jsme zvyklí," dodal.

Senátor za Mělnicko a Prahu-východ, který se chce zaměřit na otázku dopravy a životního prostředí, se nudit nebude. Petr Holeček není typ člověka, který by si svůj mandát na schůzích jen pasivně odseděl.

Podle Veroniky Vrecionové jsou však i senátoři, kteří jezdí pouze na jednání pléna a výboru. „Pokud se senátor své práci chce věnovat naplno a nechce zanedbávat svůj obvod, zabere mu to i sedm dní v týdnu. Osobně se domnívám, že jsem se svým tématům věnovala hodně, ale pak tím člověk může lézt jiným na nervy," uvedla končící senátorka Vrecionová.