K napadení došlo 21. února ve večerních hodinách. Strážník obsluhující kamerový systém vše viděl v přímém přenosu. Na podezřelého mladíka před nádražní halou se zaměřil už krátce před tím, než padla první zákeřná rána. Bylo totiž patrné, že je pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Mladík napadl staršího muže zezadu kopy, pak ho mlátil pěstí do zad a hlavy. Podle strážníků, kteří případ zveřejnili na webu Bezpečné Kralupy, se napadený nebránil, jen si kryl hlavu.

Ilustrační fotografie
Policie posílila hlídky. Pátrá po muži, který se uspokojoval před děvčátky

V době, kdy zmlácený senior zamířil do nádražní haly, aby požádal o pomoc tamní ostrahu, už mířila na místo hlídka městské policie. Útočníka, odcházejícího přes autobusový terminál směrem k parkovacímu domu, pronásledovala. Ten se při pohled na uniformy dal na útěk k Havlíčkově ulici.

Zdroj: Youtube

Protože byl opilý, zakopl a při pádu si způsobil drobná poranění. Ze stejného důvodu zřejmě na strážníky útočil a jednoho z nich se snažil pokousat, plival na ně a sprostě je urážel. Ani když skončil v poutech, nepřiznal sám sobě, že je v koncích, a lhal o své totožnosti.

Na místo mířila záchranka, aby mladíkovi ošetřila drobná poranění po pádu na útěku. Následná orientační dechová zkouška potvrdila, že má v sobě přes 1,9 promile alkoholu. Lékař poté rozhodl o jeho převozu do nemocnice.

Ilustrační foto.
Maskovaný muž přepadl hernu v Mělníku, lup prohrál v další herně

Přítomen byl rovněž přivolaný zákonný zástupce mladistvého. Vzhledem k věku mladíka byla o všem byla informována také pracovnice kralupského odboru sociálně-právní ochrany dětí.