Podle místostarosty Milana Schweigstilla byla sice slovenská nabídka jediná, která se v tendru ukázala, ale město jí bylo příjemně překvapeno. „Společnost si sama vyrábí sedadla," připomněl a doplnil, že práce by měly být hotové do konce letošního září.

Oprava kulturního domu má stát osm milionů dvě stě tisíc korun.

Součástí rekonstrukce bude i výměna vzduchotechniky. „Ta v sále sice je, ale vzhledem ke svému stáří už není funkční," poznamenal Schweigstill.

Práce začnou v prvním dni letních prázdnin a hotové budou za tři měsíce.

Kulturní dům nebude úplně zavřený, jeho nabídka však bude výrazně omezena. Na září se žádné kulturní akce nechystají, v říjnu už má začít plný provoz.

Po rekonstrukci mohou návštěvníci počítat s větším komfortem. Projekt se týká především sedadel, podlahy a vzduchotechniky v divadelním sále. Součástí zakázky je i vybudování nového orchestřiště. Potvrdil to místostarosta města Schweigstill.

Ilustrační foto.
Nezájem diváků zavřel většinu letních kin

Sedačky, které pocházejí ze šedesátých let minulého století, nenabízejí divákům nezbytné pohodlí. Podle starosty města Mělníka Ctirada Mikeše dokonce ani nesplňují dnešní normy. Ze současné kapacity 350 míst k sezení se sál zmenší na asi 220 sedadel. Díky tomu bude posezení širší a příjemnější. „Půjdeme dolů s kapacitou asi o třetinu. To ovšem odpovídá zájmu návštěvníků. V současné době stejně zůstává při většině akcí právě třetina sálu prázdná," přiznal starosta.

Do Masarykova kulturního domu, který stojí v ulici U Sadu déle než osmdesát let, město investovalo hodně peněz. Objekt už dostal novou fasádu a střechu. Památkářům se podařilo právě na střechu a fasádu získat dotaci přes milion korun od ministerstva kultury.

Dosavadní celkové náklady na rekonstrukci kulturního domu dosáhly zhruba čtyř až pěti milionů korun. Jen do oprav vnitřních prostor investovala mělnická radnice před šesti lety dva a tři čtvrtě milionu.

Největších změn se dočkal taneční sál v patře budovy. Přímo v sále bylo vybudováno sto dvacet míst k sezení, dalších osmdesát míst ve foyer a ve vestibulu. Sál dostal zároveň moderní audiovizuální a osvětlovací vybavení.

Ilustrační foto
Systém bude varovat všechny mělnické čtvrti