Na škvárovém atletickém oválu u fotbalového hřiště se školáci sešli ve chvíli, kdy se po obloze honila hustá šedivá mračna. „To budeme běhat v té špíně?" ozvala se jedna ze soutěžících a její kolegyně se s drkotáním zubů hned přidala: „A mají tady zimu."

Nářky mladých slečen však mávnutím ruky rychle odbyla šéfka závodu Jiřina Liptáková, která do Neratovic přijela se svými svěřenci ze Základní školy Jindřicha Matiegky 
v Mělníku. „U nás běháme mezi babičkami, dědečky a psy 
v parku," poznamenala a poslala děvčata na start závodu na šedesát metrů.

Po běhu, který nepřerušila ani už zmiňovaná dešťová přeháňka, se mladí sportovci přesunuli do haly neratovického gymnázia. Tam se utkali v dalších disciplínách, mezi kterými nechyběl hod medicinbalem, skákání přes švihadlo,  kliky a sedy-lehy.

A právě posilovací cviky se ukázaly pro mnoho závodníků jako velmi náročné. Nicméně učitelé, kteří s dětmi na OVOV přijeli, to očekávali. „Nejhorší budou kliky, posilování rukou jim moc nejde," tušil ještě před začátkem soutěže Libor Tichota ze Základní školy Kly. „Největší strach mají z kliků," přidala se Iveta Macková z mělnické školy v Seifertově ulici.

Problém nastal také ve chvíli, kdy měly děti skákat takzvané vajíčko. „Na prvním stupni tyhle věci tolik nedělají," připomněla Jiřina Liptáková, která s sebou přivezla i několik školáků, kteří se do soutěží nezapojili. „Jsou to náhradníci, alespoň  nasají tu atmosféru. A pomohou nám, jsou tu jako rozhodčí," řekla.

Do soutěže se zapojilo 85 mladých sportovců. V krajském kole bude mít v kategorii jednotlivců nejvíce zástupců byšická základní škola, z jejích řad postoupila dál hned osmička závodníků. Do Čáslavi vyrazí také pět školáků z mělnické Matiegky a čtyři ze Seifertky. Tři zástupce budou mít Kelští i neratovické gymnázium a do krajského kola se probojoval ještě David Šprincl z neratovické základní školy v ulici 28. října.

VÝSLEDKY DRUŽSTEV
1. Gymnázium Františka Palackého Neratovice – 22 429 bodů
2. Základní škola Jindřicha Matiegky, Mělník – 21 900 bodů
3. Základní škola a mateřská škola Byšice – 21 344 bodů
4. Základní škola Kly – 20 096 b.
5. Základní škola Jaroslava Seiferta, Mělník – 15 400 bodů
6. Základní škola a mateřská škola Kojetice – 10 342 bodů
Do krajského kola postupují první dvě nejlepší družstva.