V zóně B, která se nachází na náměstí Míru a v Ostruhové ulici, se teď u parkovacích automatů platí za první půlhodinu deset korun, za druhou půlhodinu dvacet a za každou další zahájenou hodinu čtyřicet korun. U Pango systému, kde se platí po přihlášení do systému a založení parkovacího účtu bezhotovostně prostřednictvím mobilních telefonů, je stanovena v první půlhodině koruna za každé tři minuty, a dále za stejný čas dvoukoruna.

Do zóny A, kterou je většina dalších placených parkovacích zón v centru, patří nově ještě Nová a Tyršova ulice u pošty a parkovací místa od náměstí Karla IV. k Seifertově, až k ulici Kněžny Emmy, končí tak ještě před školou. Tam jsou u automatů první dvě půlhodiny po desetikoruně, za druhou hodinu se platí dvacet a za každou další čtyřicet korun. U Pango systému je to koruna za každé tři minuty v prvních dvou hodinách, dále za každé zahájené tři minuty dvoukoruna.

Zóna C, která je podle mělnického starosty Ctirada Mikeše nově vymezena v ul. 28. října oboustranně a na levé straně Pražské ulice od lékárny na náměstí Karla IV. až k uličce mezi obchodním centrem a Českou spořitelnou, je nejlevnější. U automatů se hradí za první dvě půlhodiny po pětikoruně, druhá hodina je za deset a každá další zahájená za dvacet korun. U Pango systému je to po dobu dvou hodin koruna za každých šest minut a dále za každé tři minuty.

Podle starosty nevedl ke snížení parkovacích tarifů nezájem řidičů parkovat dráž. „Podle zkušeností za poslední měsíc, kdy byly současně s parkovacím systémem Pango zvýšeny ceny, byla parkovací stání na náměstí Míru ve špičce mezi desátou a čtrnáctou hodinou plná na více než sto procent. V zóně A, kam spadají další parkovací zóny v centru, to pak bylo na pětasedmdesát procent. Nejhůř na tom byla ulice 28. října s pětačtyřiceti procenty, proto byla zařazena do levnější zóny C," vysvětlil Ctirad Mikeš. Ke snížení tarifů prý vedlo, aby lidé mohli v centru déle pobýt.

V centru je i možnost parkovat bezplatně. „Jde o pětačtyřicet míst v ulicích U Tanku a Lagionářů," doplnil starosta.