„Fuchsiáři k nám začali jezdit sami, našli si nás," říká Milada Petrová ze zahradnictví, která si fuchsie před lety také zamilovala. „Vzniklo to spontánně. Nejdříve jsme se scházeli u paní Jarušky Dvořákové v Hvožďanech a nyní už se pátým rokem potkáváme i v Mělníku. Posedíme, každý přiveze něco dobrého, takže je to tu pokaždé skoro jako na svatbě," říká s úsměvem Milada Petrová.

Jana Suchardová s manželem Pavlem přivezli z Podkrkonoší dokonce fuchsiový dort. „Je to sulc. Měli jsme totiž zabíjačku, tak jsme pro fuchsiáře do Mělníka udělali sulc, který jsme pak ozdobili květy fuchsií. Ve skleníku se nám už začínají objevovat první kvítky," uvedla pěstitelka z Jiřenova a dodala, že se květy fuchsií mohou klidně 
i sníst, nikomu se po nich prý nic nestane. Suchardovi jsou fuchsiemi doslova chyceni. „Pěstujeme je už skoro dvacet let, máme jich asi šest set. Jednou ročně u nás na zahradě pořádáme také devítidenní výstavu," doplnila.

Fuchsiáři jen nepěstují své milované rostlinky, ale také vyrábějí různé věci s motivem fuchsií, jimiž pak při setkáních potěší ostatní. Věra Mandová z Plané u Mariánských Lázní přivezla květy fuchsií, které upletla s ruliček novinového papíru. Jiné dámy fuchsie háčkovaly, malovaly nebo je nechaly vypískovat na skleničky.