Druhým překvapením, příjemným, pro něho byla volební účast. „Domníval jsem se, že bude výrazně nižší než u minulých voleb, naštěstí lidé nejsou tak otrávení, aby k volbám nešli," poznamenal.

Šestapadesátiletý kandidát za Starosty a nezávislé pod TOP 09 byl jediným politikem z Mělnicka, který obhajoval poslanecký mandát. „Samozřejmě mě mrzí, že Starostové a nezávislí s TOP 09 tratily, ale jak řekl Karel Schwarzeberg, odrazilo se na tom, že činily nepopulární opatření," doplnil.

Předběžné výsledky voleb sledovat příliš nemohl, byl totiž hodně na cestách. „Nemám na to čas, do kralupského správního obvodu patří osmnáct obcí, objíždím komise a kontroluji, zda je vše v pořádku," vysvětlil Petr Holeček.

Těší ho přízeň voličů, kteří mu věnovali o tři tisíce více preferenčních hlasů než před třemi lety. Odhaduje, že je to delším časem, kdy působí v politice, i letošními povodněmi, kdy se jeho městu více věnovala média.

K hlavním kralupským úkolům v posledních měsících letošního roku podle něho patří investiční akce: „Přestavba nové radnice se chýlí k závěru, od příštího roku už má začít sloužit občanům, čekají nás i opravy vozovek a zateplení sídla bazénu nebo škol." Město podle něho trochu bojuje s firmami, které na některých zakázkách pracují: „Zákon stanoví, že v soutěži musí vyhrát nejlevnější firma, to ale neznamená, že je i nejsolidnější. A pak musíme řešit dodávky, termíny…"

Kralupského starostu mrzí, že se nevrátí do parlamentu, protože nemůže pokračovat v rozdělané práci. „Jak mi říkali zkušení poslanci, na jejich návrhy ze začátku volebního období začalo docházet až teď. Tři čtvrtě roku, kdy jsem v parlamentu působil, jsou příliš krátkou dobou," doplnil Petr Holeček.