Sedmačtyřicetiletého muže, který se rozhodl skoncovat s životem, totiž vyčenichal právě čtyřnohý pomocník kynologů, jehož asistence byla vyžádána dvě hodiny před půlnocí. Tedy za situace, kdy byla tma – a mohlo jít o minuty. V takovém případě je citlivý čenich čtyřnohého policisty neocenitelný – byť se na místě odehrávala rozsáhlá pátrací akce i s využitím vrtulníku. To se také skutečně potvrdilo.

„Na základě prvotních informací, které získal psovod od policistů Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou, byl služební pes Jalar použit na propátrání okolí,“ konstatovala policistka Johnová. S tím, že postupně našel mobilní telefon, svazek klíčů a krabičku léků patřících pohřešovanému muži – a zanedlouho označil i ukrytou osobu. Místní policisté pak ověřili, že se Jalar nemýlil: skutečně šlo o pohřešovaného.

„Jeho vypátráním služební pes zcela určitě pomohl zachránit život muži se sebevražednými úmysly. Psovod navíc zajistil lahvičku s neznámou tekutinou, kterou se muž pokoušel vypít,“ doplnila policistka Johnová. S dodatkem, že následně byl nalezený předán do rukou lékařů.

Ilustrační foto.
Batoh zapomenutý na popelnici na místě nezůstal