Cykloměrka, Černá perla, Dělnická třída, Mladé pušky, Muška, Pepiny, Pytláci, Rumíci a Sáňkaři. S těmito názvy se přihlásili do neckyády dámy, pánové i teenageři, kteří mají rádi recesi. Před plavbou je čekaly ještě zábavné a sladké soutěže. Při jízdě ve stavebním kolečku museli pasažéři ještě balancovat s míčkem na pálce, na cestě za bonbonem visícím na niti měli lovci zavázané oči a jejich parťáci je směrovali k cíli, na závěr si pochutnali na velkých koláčích s mákem, tvarohem nebo povidly, které do sebe museli bleskově nasázet, protože hráli o čas.

Pak už přišla na řadu plavidla. Kdo poctivě trénoval, měl to na vodě snadné. Tým sáňkařů, Martin Kolínský s Tomášem Zemkem, prý strávili na kalu v minulém týdnu každou volnou chvíli. Hladce tak pluli k protějšímu břehu a zpátky, zatímco jejich protivníky, tým Dělnická třída, vyklopilo plavidlo už po pár metrech. Přesto se nevzdali a za žebříkem na duších plavali až do cíle. A že to s holínkami na nohách nebylo snadné…

Plavidlo Sáňkařů mělo základ z barelů, lodníci s šálami na krku ale seděli na sáňkách a bobech z časů, kdy byli malí. „Barely nám půjčil strejda, máma s tetou nám to zase pomohly dát dohromady," řekl o rodinné spolupráci Martin Kolínský.

Úplně bez tréninku, zato s nadšením vyplul na vodu tým Černá perla, švagr se švagrovou. Martin Kolínský starší a Alena Bobková prý sháněli plavidlo na poslední chvíli. V laminátové kádi tak měli na kalu při neckyádě premiéru naostro. A přestože se káď chvílemi točila jako káča, cíle dosáhli suší. „Špatně se to ovládalo," shodli se na břehu.

Po plavbě čekal všech devět týmů ještě běh přes prkno na sudech po celé délce vodní plochy. Pořádně se při tom houpali a někteří i koupali. Nebylo to úplně lehké, tlačili při tom před sebou stavební kolečko dětské velikosti, kterému navíc každou chvíli upadlo kolo.
Po soutěžích zůstali členové týmů i diváci na návsi, kde se společně bavili při grilování a muzice.

Podle Kateřiny Malátové, starostky Sboru dobrovolných hasičů v Malém Újezdě, kteří spolu s obcí letní recesistickou akci pořádali, jde o obnovenou tradici. „Neckyády se tu před asi dvaceti lety už pořádaly, pamětníci nám to připomněli," vysvětlila Kateřina Malátová.
Dobrovolní hasiči z Malého Újezdu podle ní pořádají během roku i další akce, například zimní ples, pálení čarodějnic, dětský den, letní zábavu, drakiádu nebo mikulášskou zábavu.