Vize zakladatelů Senlife vychází z přesvědčení, že pro seniory je klíčové prostředí, které je obklopuje. Domov, který se bude lišit od jednotvárného „klasického“ domova důchodců jaký se dostal do podvědomí převážné většině Čechů. „Chcete v pokoji vlastní gauč, knihovnu nebo obrázky na stěnách? Jasně, není problém! Chcete, aby za vámi přijela rodina? Jasně, můžou kdykoliv, protože u nás nejsou návštěvní hodiny. Navštívili jsme desítky domovů po republice a zjistili jsme, že takový přístup není běžnou praxí,” vysvětluje Lukáš Drásta, provozní ředitel.

Myšlenku zakladatelé poprvé zrealizovali v roce 2021, kdy otevřeli po deseti měsících zrekonstruovaný barokní klášter v Mělníku. Ten získal ocenění Best of realty 2021 a památka roku Středočeského kraje.

Diamantová svatba manželů Vokálkových se konala v Holandském selském domě v zámeckém parku ve Veltrusech.
Pár oslavil diamantovou svatbu: Vztah, který má silné základy, vydrží všechno

Nyní po roce fungovaní kláštera představili zakladatelé projektu další zrekonstruovanou část objektu – bývalý pivovar. Ten rozšíří kapacitu o 32 lůžek v podobě bytů různých velikostí. "Nejedná se pouze o lůžka, ale o další budovu, kde jsou nově zrekonstruovány byty pro funkčnější seniory," uvedl Drásta a dodal, že lidé zájem o inovativní bydlení mají. Od loňských Vánoc je kapacita projektu Senlife naplněná a vznikají čekací lhůty.

Úspěšný realizační tým projekty v Mělníku s kapacitou dohromady 128 lůžek zdaleka nekončí. Příští rok v červenci Senlife otevřou druhý domov pro seniory v zámku Tmáň na Berounsku. Další dva podobně koncipované projekty budou následovat na přelomu let 2023 a 2024. Budou to původní prvorepublikové lázně v Dobré Vodě na Příbramsku a zámek Chodová Planá nedaleko Mariánských Lázní.