Podle slov mělnického místostarosty Milana Schweigstilla se objevily některé vícepráce, se kterými se předem nepočítalo. „Po odkrytí mostu bylo zjištěno, že jsou tam na konstrukci navařené železné pláty zřejmě z doby, kdy se most v sedmdesátých letech opravoval. Nebyly odnikud vidět a teď vyplavaly na povrch,“ vysvětluje Milan Schweigstill s tím, že není vina na straně stavební firmy ani na straně radnice. „Jednáme se státním fondem dopravní infrastruktury, zda by nám trochu mohli tu dotaci ještě navýšit,“ vysvětlil místostarosta. Zda se skutečně podaří další peníze získat, ještě není jisté. Prozatím je vše v jednání.

Železné pláty se musí z mostní konstrukce vyřezat a zlikvidovat. „I přes tyto komplikace nebyl harmonogram prací nijak zásadně narušen a termín dokončení stále zůstává stejný,“ dodal Schweigstill s tím, že na starý most se automobilová doprava vrátí letos v říjnu.

Mladoboleslavskou ulici čekají od druhé poloviny května značná dopravní omezení.
Oprava rondelu se odkládá, zavřená ale bude Mladoboleslavská

Podle Miroslav Klučkoviče z odboru správy a údržby komunikací zdejší radnice byla na prvním a druhém konstrukčním poli mostu už provedena protikorozní ochrana nosníků mostovky a v současné době je v prvním poli provedeno bednění samotné mostovky. „Opravy a výměny ocelové konstrukce byly již dokončeny i na první polovině třetího pole a zahájeny opravy a výměny ocelové konstrukce na poli čtvrtém. Následovat bude bednění druhého pole. Potom se přesune závěsné lešení na druhou polovinu třetího pole a změní se plavební značení,“ vysvětlil Klučkovič s tím, že už se opravuje a vyměňuje zábradlí.

Na most nesmí nejen automobily, ale dokonce ani chodci. Objízdná trasa i pro pěší vede přes nový most na silnici číslo šestnáct. To se ovšem změní už od soboty 2. června, kdy začne fungovat nový přívoz, který město nechalo zřídit na místo provizorní lávky, kterou si žádali Mělničané.

V červnu a v září bude jezdit mezi oběma břehy jen o víkendech. Počítá se s dobou zřejmě od osmi do devatenácti hodin. V hlavní sezoně, tedy v červenci a v srpnu, bude otevírací doba prodloužena. Podle současných plánů, by měl přívoz jezdit až do dvaceti hodin „Město je v případě zájmu lidí a turistů připraveno pružně reagovat na zvýšený zájem,“ řekl místostarosta Mělníka a zdůraznil, že přívoz by pak při velkém zájmu mohl jezdit v pracovní dny už v červnu.

Doprava bude pro lidi bezplatná. Město Mělník ale zaplatí 100 tisíc korun jako náklady na úpravu přístavních mol a počítá se s tím, že dalších 700 tisíc korun bude stát provoz přívozu.

- Objízdné trasy vedou přes nový most
- Dopravní spojení v pracovní dny zajišťuje z Brozánek na Mělník a zpět 25 spojů, ve špičce i tři za hodinu.
- Oprava mostu přijde na 50 milionů korun
- 48 milionů pokryje získaná dotace od státu
- 2 miliony zaplatí mělnická radnice
- Neprůjezdný bude most až do konce října roku 2018

Tento vůz dokázal jet i stokilometrovou rychlostí. Byl do něj zabudován speciální motor.
Mladík si vytunil „tašku na kolech“, jezdila i stovkou
Ilustrační foto
Ve středních Čechách hledají firmy téměř 40 tisíc lidí