„Vše ale závisí na tom, zda zastupitelé schválí uvolnění financí na svém zasedání, které se uskuteční 10. února. Rekonstrukce vyjde na necelých 28 milionů korun. Důvodem této akce je skutečnost, že požární podmínky momentálně nesplňují současné předpisy,“ vysvětluje vedoucí kanceláře vedení úřadu Barbora Walterová Benešová.

Centrum seniorů se tak může těšit například na nový evakuační výtah, jenž už se v současné době buduje z boční strany budovy. Opravou pak projde rovněž současný osobní výtah, který bude taktéž sloužit pro evakuační účely. V přízemí potom vznikne také nová koupelna pro imobilní klienty.

V souvislosti se vznikem nové přestupní autobusové zastávky v ulici Mánesova, která je nyní v souběhu s železniční zastávkou, a umožňuje tak přestup z vlaku na autobus a naopak, řeší nyní vedení města optimální zajištění obslužnosti zastávek.
Jaké autobusy budou jezdit do Mánesovy ulice? Zatím se jedná

„Jedná se o dům ze 70. a 80. let. Tehdy se koncipoval jako penzion pro seniory, ale předpokládalo se, že budou soběstační. Vzhledem k tomu, že tam nyní lidé zůstávají na dožití, řada z nich už je ležících nebo špatně pohyblivá. Proto musíme vyřešit problém s potencionální evakuací,“ uvedl mělnický místostarosta Milan Schweigstill.

Připomíná také, že během letošního roku by se měla postavit i nová elektrická rozvodna. Ta bude stát přibližně 2 miliony korun.

Ilustrační foto.
Školka v Bezručově ulici: Město čeká na stavební povolení