Vedro v dalších dnech mají střídat bouřky a déšť. Takové střídání počasí ale s mnoha lidmi pořádně zamává.

Především senioři, marodi a malé děti by  se měli přes den vyhýbat  pobytu na slunci, hodně pít a šetřit síly.

A asi to i dělají. Záchranáři totiž překvapivě nemají plné ruce práce. Podle Petra Macha ze středočeské záchranky totiž v souvislosti s tropickými vedry nedošlo k nárůstu výjezdů sanitek rychlé záchranné služby. „Lidé se chovají tak, jak by měli," poznamenal.

Podle mluvčí středočeské záchranky Terezy Janečkové by dospělí měli v takhle horkém počasí vypít dva a půl až tři litry tekutin denně.

„Mají-li zdravotní problémy, měli by se vyvarovat  fyzické námahy, příliš nevycházet ven nebo se alespoň držet ve stínu, dostatečně pít a vyvarovat se alkoholu," připomněla Tereza Janečková.

Ve mšenském domově seniorů se s horkem vypořádávají po svém. Ředitelka domova Blanka Dvorščíková Deníku prozradila, že senioři si užívají i osvěžení. „Pracovnice dávají našim svěřencům například nádoby s vodou, kde si mohou namočit nohy. Také umisťujeme na okna mokrá prostěradla, aby se trochu ochladil vzduch. Navíc se snažíme, aby senioři nebyli v místnostech, kde jsou velká okna, aby jim nebylo teplo. Už aby to skončilo," posteskla si ředitelka.

Nejen mšenští senioři se těší čekají na ochlazení, které by se mělo dostavit na začátku příštího týdne.