Výjimku lze připustit, pokud je klient domova omezen ve svéprávnosti, má zdravotní postižení, vykazuje známky špatného psychického stavu nebo je v terminálním stadiu nevyléčitelného onemocnění.

Novoroční ohňostroj v Kralupech nad Vltavou nebude
Město Kralupy nad Vltavou se nakonec rozhodlo zrušit tradiční Novoroční ohňostroj. Důvodem je stále nepříznivá epidemiologická situace a s ní spojená vládní opatření. Původně město počítalo, že ohňostroj bude odpálen 1. ledna 2021 v19 hodin v blízkosti lávky a Masarykova mostu.

Nefunkční kašna na náměstí J. Seiferta v Kralupech nad Vltavou.
SOUHRN ZPRÁV Z REGIONU: Ošklivá kašna zmizí z kralupského náměstí

Dětská hřiště v Neratovicích zůstanou o prázdninách přístupná
Neratovická radnice se rozhodla otevřít na vánoční prázdniny dětská hřiště. Zpřístupněna budou vždy od 10.00 do 15.30 hodin. Město zároveň žádá, aby rodiny návštěvníci dodržovali platná hygienická nařízení. Provoz dětských hřišť je zatím naplánován do 3. ledna 2021 a o dalším postupu radnice rozhodne podle aktuální epidemické situace.

Papírové kartony je lepší odložit ve sběrném dvoře v Kostelci
Mimořádný svoz modrých kontejnerů na papír se uskuteční v pátek 25. prosince v Kostelci nad Labem. Město zároveň prosí občany, aby papírové kartony přednostně ukládali do sběrného dvora Jahodovka, kde jsou kartony lisovány a předávány ke zpětnému využití. „Kartony pak nezabírají zbytečné místo v modrém kontejneru na papír,“ uvedla radnice na svém webu.

Město Mělník vydalo knihu fotografa Martina Mojžíše a dalších autorů o nejproslulejších památkách města.
Trojice: mělnické památky mají svou knihu

Veltrusy vydaly stolní kalendář na rok 2021. Stojí stovku
Radnice ve Veltrusích vydala stolní kalendář pro rok 2021. Kalendář, který je plný fotografií z města, zámeckého parku a místních akcí, stojí 100 korun a pořídit si ho zájemci mohou v podatelně městského úřadu, v prodejně u Purnochů a v místní samoobsluze.