Pro dobu rekonstrukce bude veden provoz podle přechodných dopravních značek, dopravních zařízení a světelných signálů. Postupná omezení přitom zasáhnou úseky dlouhé nejvýš padesát metrů. „V místech zúžení vozovky zůstane pokaždé zachován průjezdný nejméně jeden pruh na silnici," vysvětlila Kovářová.

Nyní je stavební firma asi ve čtvrtině prací. „Právě se dláždí chodníky z obou stran ulice. V příštích dvou týdnech budou následovat protlaky pod vozovkou pro uložení kabelů veřejného osvětlení u přechodů pro chodce," vysvětlila.

Ilustrační foto.
Opravy na D8: Na cestě mezi Prahou a Ústím počítejte se zdržením

V polovině června čeká omezení autobusovou dopravu. „Jakmile se práce dostanou až k autobusové zastávce napravo ve směru na Kojetice, bude muset být posunuta," řekla Kovářová.

Jedna z nejfrekventovanějších ulic v Neratovicích bude mít nové chodníky a vedle nich i nová parkovací stání. Přibude další přechod pro chodce, celkem už jich v ulici bude šest.

Jedna ze stávajících autobusových zastávek se změní v zastávkový záliv, dlouhý třicet metrů, vhodný pro běžné i kloubové autobusy. Druhá zastávka, dlouhá třiadvacet metrů, zůstane v jízdním pruhu, aby se na ni vešly dva vozy za sebou.

Kuřáckou zahrádku připravují i v Hudebním klubu Mlejn v Nymburce.
Kuřákům nahrává teplo. Využívají zatím zahrádky