Dobročinný turnaj začne už tento pátek v dopoledních hodinách pod vedením profesorky Gymnázia Jana Palacha Zdeňky Sekulové a třídy kvinty. „Do sportovního turnaje ve volejbale a v přehazované se zapojí všechny třídy vyššího gymnázia a jedno družstvo složené z žáků nižšího gymnázia,“ vysvětluje Tereza Drápalová Šajtarová z mělnického gymnázia.

Ilustrační foto.
Chřipková statistika hlásí vysoký nárůst. Neznamená to však problém

Pomoci může každý, kdo si zakoupí skleničku pečeného čaje z kuchyně samotné organizátorky. Získaný obnos bude slavnostně předán do rukou Nikolčiny maminky v pátek hodinu po poledni. „Charitativní turnaj je druhým letošním projektovým dnem, v rámci něhož si studenti nejen zasportují pro dobrou věc, ale také absolvují přednášku z biologie a genetiky,“ uvedla Drápalová Šajtarová s tím, že se na besedě se známým sportovním komentátorem a volejbalistou Jiřím Rejmanem dozvědí zajímavosti ze zákulisí sportovního zpravodajství. Jiří Rejman celý turnaj zahájí a bude se snažit přispět i svým volejbalovým uměním a pomůže hrát několika školním týmům. „Celý projektový den je pojatý jako charita a jsou do něj zapojeni všichni žáci, profesoři a vedení školy. Předávání finančního příspěvku rodičům dítěte, které naši školu také navštíví, je každoročně nejemotivnější částí dne,“ dodala profesorka gymnázia.

Za sedm let už studenti z Gymnázia Jana Palacha pomohli osmi dětem a vybrali přes 300 tisíc korun. V minulých ročnících přispěli Terezce Čížkové s Dawnovým syndromem, Denisce Vetrové s genetickým postižením, sourozencům Žitníkovým ztrácejícím zrak, Markétce Svobodové s nemocí motýlích křídel, Vašíku Veverkovi s mentálním postižením a Honzíku Pelantovi s autismem. Studenti se kromě hraní také zapojují jako prodejci v kuchařském a cukrářském stánku. Tři dny před zápasem prodávají na chodbě školy své pochutiny za symbolických deset korun. Výdělek také poputuje na charitu.

Mimořádné volby ve Klích.
Volby ve Klích do třetice: dámy mají v zastupitelstvu převahu