Francouzský Tarte Tatin s vanilkovou zmrzlinou, špaldový lívaneček s ostružinovou náplní 
a podmáslový dortíček na jahodové omáčce.

Vzbouřily se vám při pomyšlení na takové laskominy chuťové pohárky? Není ani divu.

Jde o menu, za jehož špičkové provedení se Michaela Kaiserová z Cítova na prestižní gastronomické soutěži 
Gastro Junior Bidvest Cup 2015 v Brně umístila ve zlatém pásmu. Celorepublikově pak studentka oboru cukrář 
z učiliště v Horkách nad Jizerou získala krásné třetí místo.
Své umění musela jedna z nejlepších cukrářek horecké školy na brněnském výstavišti předvést před zraky diváků a odbornou komisí, kterou představovali certifikovaní komisaři Světové asociace kuchařů.

Vítězství v Brně však nebylo prvním úspěchem studentky třetího ročníku, kterou letos čekají závěrečné zkoušky. V minulém školním roce například zabodovala na soutěži Gastro Hradec, kde si za svůj slavnostně ozdobený dort s tématem mořského světa vysloužila pomyslné stříbro.

První místo si pak přivezla z cukrářské soutěže s názvem Ochutnejte sladkou Českou republiku a loni v říjnu si přivezla pomyslné zlato z regionálního kola Gastro Junior Bidvest Cupu v Klánovicích. Díky svému úspěchu tak mohla svou školu reprezentovat i na brněnském národním kole.

Za úspěchem Michaely stojí i její učitelka Alena Pechlátová, která šikovnou studentku na soutěže připravuje.