Sraz účastníků s prázdnými košíčky proběhne mezi 8-10 hodinou. Zájemci se následně zaregistrují a zaplatí startovné. Poté již mohou směle vyrazit na houby. Návrat houbařů je naplánován do 13.30 hodin. Kvalifikovaná porota pak vyhodnotí úspěšnost všech sběratelů.

Soutěžit se bude ve třech kategoriích. Kategorie Nejkrásnější houba je zaměřena na estetický dojem. Soutěžit v ní mohou i nejedlé houby, a to v případě, že by žádné jedlé nerostly. Další z kategorií – Největší houba spočívá v měření největšího průměru klobouku. Posledním kritériem je pak největší počet jedlých hub v košíku.

Od 12 hodin se budou na zámku vařit houbové pokrmy. Pořadatelé se nechají rádi inspirovat novými recepty, které mohou být zařazeny do jídelníčku v příštím ročníku. Od 18 hodin bude pro veřejnost otevřen také zámecký vinný sklep.

Páteční Deník s TV magazínem.