Ledčice – Velikonoční program v kulturním a společenském centru U Cinků pokračuje od pátku do neděle velikonočním jarmarkem. V sobotu se tam navíc bude v dobové peci dvě hodiny po poledni péct chleba.

Nelahozeves – Velikonoce na zámku jsou spjaty se zahájením nové sezony. Poslední březnovou sobotu čeká návštěvníky v Arkádové hale tvoření velikonočních dekorací a prohlídky památky s průvodci v dobových kostýmech Děti se mohou těšit na cestu pohádkovým lesem nebo představení O nejasné princezně v Rytířském sále. Začátek je v devět hodin.

Malý Újezd – Poslední březnovou sobotu se v hospodě ve Vavřinči koná velikonoční odpoledne plné her. Hodinu po poledni se v sále začnou zdobit velikonoční perníčky, malovat a zdobit vajíčka i plést pomlázky. Na závěr se koná diskotéka.

Lobeč – V neděli se koná v Lobečské sokolovně velikonoční zábava. Hudební doprovod obstarají Kindlovi. Začátek je ve dvacet hodin.

Hořín – V místní kavárně se v neděli sejdou dospělí i děti, kteří si budou chtít uplést vlastní pomlázku, nazdobit si velikonoční vajíčka nebo si vyrobit nějakou pěknou velikonoční výzdobu. Lucie Vajdlová tam na zájemce o tvoření bude čekat od čtrnácti hodin.

Lobkovice – V neděli se v restauraci Na návsi mezi jedenáctou a osmnáctou hodinou konají tvořivé dílny, kde si děti i dospělí budou moci uplést pomlázku, ozdobit perníčky, namalovat vajíčka nebo navléct korálky. Zájemci si také budou moci nechat namalovat karikaturu nebo dočasné tetování a hospodyňky se utkají o nejlepší velikonoční nádivku. Vzorky do soutěže je třeba odevzdat do třinácti hodin.