Tou největší je místo konání. Po několika ročnících, kdy se víno koštovalo v Masarykově kulturním domě, se tentokrát amatérští degustátoři přesunou přímo do historického centra Mělníka. Ochutnávka se totiž bude konat ve hned v několika institucí a zařízeních.

Milovníci lahodného moku budou korzovat mezi sklepy a malým výstavním sálem mělnického muzea, sklepy na zámku, sklepními prostory vinárny Modrá hvězda, restauracemi U sv. Václava a Na Hradbách a hudebním klubem Stará Mydlárna.

Další velkou změnou pro letošní ročník Vinné noci je to, že vstup do všech prostor bude bezplatný.

Návštěvníci akce se navíc dočkají také bohatého kulturního programu, který stejně jako samotná Vinná noc odstartuje už v 17 hodin.

Zájemci si budou moci nejen prohlédnout celé muzeum, zajít se podívat do Galerie Ve Věži, do kostnice či se podívat na Mělník z vyhlídkové věže v kostele. Chybět nebude ani možnost prohlídky mělnické studny a samozřejmostí jsou také nejrůznější hudební vystoupení.

Na pódiu na náměstí Míru se postupně prostřídají Tomáš Homuta a Petr Volf, Petr Baťa Kundrát, Marián Kořínek, Renata Dvořáková, cimbálovka Šnek a mnoho dalších. A jednu skladbu si navíc střihnou všichni společně.

Informační stan, ve kterém si budou moci návštěvníci Vinné noci koupit skleničku a žetony potřebné pro degustaci, bude tentokrát přímo uprostřed náměstí. K základní sadě dvaceti žetonků navíc každý obdrží i mapku s vyznačením jednotlivých degustačních míst a program celé akce.

Ten pak zakončí v nočních hodinách ohnivá show kovářů ze Želíz, kteří jsou známí jako Bambilionfire´s.