Třetí příčka v mělnickém okrese náleží Pirátům a STAN: jejich 9,1 tisíce hlasů přináší podíl 17,20 procenta. Starosty by se však v tomto svazku hodilo spíš uvádět na prvním místě: kroužkováním preferenčních hlasů jim voliči zjevně dávali přednost před partnery z České pirátské strany. Vyšší podpory než v celokrajském měřítku se na Mělnicku dostalo SPD: zdejších 4,8 tisíce hlasů jí vyneslo 9,05 procenta.

Také na Mělnicku pohořely strany tradiční parlamentní levice, jejichž zástupci Poslaneckou sněmovnu opustí. Vládní ČSSD s podporou 2,4 tisíce hlasů dosáhla na 4,54 procenta, KSČM patří 3,56 procenta díky zisku 1,9 tisíce hlasů. Obě partaje s bohatou historií i zde předstihl nový hráč na scéně: 2,5 tisíce hlasů stačilo Přísaze Roberta Šlachty na podíl 4,68 procenta. Nad jedno procento se na Mělnicku vyšplhaly ještě uskupení TSS – Trikolóra, Svobodní a Soukromníci – se ziskem 2,88 procenta a Strana zelených (1,06); mnoho vlastně nechybělo ani Volnému bloku (0,93). V tomto případě však už je řeč o necelých pěti stovkách hlasů. Rekordně nejnižší podporu pak voliči na Mělnicku dali uskupení Urza.cz: Nechceme vaše hlasy – nechtěných hlasů bylo 63, což představuje 0,11 procenta. Pod stovkou získaných hlasů pak zůstaly ještě tři další subjekty.

Volební okrsek číslo 1 v Mnichově Hradišti
Vítězem voleb je koalice SPOLU. Jak ve Středočeském kraji, tak i celostátně

Volební účast na Mělnicku dosáhla 63,89 procenta. K urnám se zde dostavilo 53 376 občanů, kteří odevzdali 53 024 platných hlasů.