„V období karantény jsme to technicky vyřešili tímto způsobem. Já doma spustím stream a propojím děti, skrze konferenční hovor a navzájem je připojím do vysílání. Sám pak pouštím jenom hudbu a znělky,“ říká Martin Beníšek, zakladatel dětského rádia.

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Za normálního stavu vysílá rádio v úterý ze studia na Mělníku a ve čtvrtek z Libiše. Děti si vysílání samy zvučí, režírují, vybírají témata, píší příspěvky a i samy moderují. Rádio lze poslouchat živě v daný čas nebo ze záznamu. „Veškeré dění v rádiu si řídí děti. Je to jejich představa, jak by mělo rádio vypadat. Konferenčně se nám napojila i další skupinka dětí ze Slovenska a nyní vysíláme i mezinárodně. Společně moderují ve stejný čas, vzdáleni od sebe 500km,“ vypráví Beníšek.

Roznos dezinfekce ve Velvarech.
Tvrdovaječníci roznesli v nůších Velvarským neobvyklou velikonoční výslužku

Za normálního stavu vysílá rádio v úterý ze studia na Mělníku a ve čtvrtek z Libiše od 18 hodin.Zdroj: Facebook - Dětské rádio MělníkDětské rádio má do budoucnosti ambiciózní plány. Jejich aplikace umožňuje dětem vysílat z tabletu i mobilního telefonu. Chce postupně propojovat skupiny dětí z Čech i ze zahraničí, které by chtěly vysílat a vytvořit tak unikátní celorepublikové dětské rádio.

„Děti nejlépe ví, co je zajímá a baví, a když budou děti na obou stranách spokojené, tak je to ideální stav. Už nyní se všichni těší, až karanténa skončí a budou vedle sebe společně vysílat, ať už ve studiu v Libiši nebo na Mělníce,“ dodává Beníšek.

Živé vysíláni lze poslouchat pomocí mobilní aplikace DRM-do kapsy (zdarma k dispozici pro iOS i Android) nebo na webu: detske-radio-melnik.webnode.cz.

Ilustrační foto.
Hřbitovy na Mělníku se opět otevřou

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník