Desetiletý kluk sedí na gauči. Nudí se. Bere do ruky ovladač, zapíná televizi a přepíná jednu stanici za druhou. Bitka! Odkládá ovladač 
a nemůže spustit oči z obrazovky. Na jedné stanici zrovna vysílají americký wrestling. V tu chvílí mělnický školák ještě neví, že pořad se svalnatými borci v ringu doslova změní jeho život…

Ten hoch byl Jakub Pešek 
z Mělníka. V oblíbené americké show, kde se svalnatí chlapi řežou naštěstí jen na oko, se zhlédnul natolik, že se mu za nějakých deset let podařilo založit první wrestlingový klub v České republice. Říkají si VcV Originál Wrestling.
Ale teď se vraťme ještě na chvíli na začátek…

„Když jsem tenkrát poprvé viděl zápas v televizi, byl jsem z toho úplně vedle, to jsem si ještě myslel, že je to všechno doopravdy," vzpomíná Jakub Pešek, který bitku z obrazovky hned druhý den vylíčil spolužákům ve škole. Někteří z nich wrestling k jeho údivu už znali. „Rozjeli jsme tenkrát zápasy o přestávkách, mydlili jsme se na koberci ve třídě doopravdy, až došlo někdy i na krev," popisuje manažer prvního českého wrestlingového sdružení, kterému jednou při hodině matematiky přiletěl na stůl papírek, jestli by nechtěl naplánovat tajné školní zápasy.

Pak se ale třída na druhém stupni rozdělila a první wrestlingové pokusy ustaly. A to byl ideální čas, aby do svého snu Jakub zatáhl bratránka Rudu Kolínského ze Všetat. Společně se pak dívali na přenosy 
z Ameriky, na internetu 
v knihovně sledovali výsledky a vystřihovali si z časopisů všechno, co se jen trochu wrestlingu týkalo. A samozřejmě se mydlili hlava nehlava. „Ve školách jsme dostávali poznámky za to, že jsme si místo učení plánovali zápasy na odpoledne. Toužili jsme jednou někde vystoupit," připomíná mělnický wrestler, který si říká Král Slova Kuba.

Proč zvolil zrovna takovou přezdívku? „To je jasný, protože pořád melu pantem. Navíc jsem měl ještě jeden sen, a to bylo vystoupit před lidmi a moderovat, což se mi taky splnilo. Když mě tak lidi oslovují, docela mě to potěší," říká jednatel VcV Originál Wrestlingu.

Začínali na koberci ve škole, pak se prali na trávníku na zahradě, natáčeli se a videa dávali na internet. „Hodně lidí nás kritizovalo, říkali, že jsme šašci. Nemělo to sice žádnou úroveň, byli jsme legrační, ale řekli jsme si, ať si každý říká, co chce, že se nevzdáme."

Zlom přišel před dvěma lety, kdy Jakub Pešek s kamarády pomáhal na festivalu Rock kodiaka. Právě tehdy jim jejich kamarád a pořadatel akce nabídl, jestli se už konečně nechtějí v dalším ročníku ukázat veřejnosti. „Začali jsme se připravovat v Ovčárech na sále. Nikdo nevěřil, že fakt vystoupíme," líčí Jakub Pešek a dodává, že to opravdu zvládli a jejich první veřejná show se divákům líbila. Do konce loňského roku zvládli ještě dalších osm štací a letos se svým ringem objeli třináct míst, mezi nimiž byly hudební festivaly, obecní slavnosti 
i akce pro děti.

Jakuba na jeho milovaném wrestlingu nejvíc baví ta show s různými triky, chvaty, silovými i atletickými výkony. „Wrestling je takový svět, kde se člověk může setkat v podstatě se vším. Prolíná se tam zápas s příběhem," popisuje manažer klubu, který o své srdeční záležitosti začal psát dokonce i knížku. „Mělo by se to jmenovat Vítězství, cit a vášeň – skutečný příběh krále. Plno lidí už říká, že se na to těší, tak snad se jednou dočkají," doplňuje Král Slova Kuba.
Nová sezona, kdy se proti sobě opět postaví borci z VcV Originál Wrestlingu, už se blíží. Můžete být u toho i vy!

Jakub Pešek se narodil před třiadvaceti lety v Mělníku, kde žije dodnes. Pracuje ve všetatské výrobně kořenících směsí. Jako malý kluk se zhlédl ve wrestlingu, je zakladatelem a jednatelem prvního a zatím jediného wrestlingového klubu v České republice. Vedle wrestlingu rád skládá text k muzice a básně.