Soutěž je určena pro širokou veřejnost, a to nejen z Kralupska. „Každý si může vyzkoušet, jak rychle a snadno lze starým a nepotřebným věcem vdechnout nový život. V naší zemi je v současné době většina odpadů skládkována, což je nejhorší způsob nakládání s odpady. Uložením odpadu na skládku jen problém odsouváme do budoucna a přiděláváme problémy příštím generacím. Přitom mnoho surovin a předmětů by mohlo být znovu využito,“ tvrdí vedoucí Ekologického centra Kralupy nad Vltavou Martina Černá.

Zájemci tedy mohou z různých materiálů vytvořit zcela originální věc, a tu následně přinést do kanceláře ekocentra na Palackého náměstí 6 v Kralupech nad Vltavou.

Soutěž trvá do 29. listopadu. Všechny soutěžní výrobky budou následně od 3. prosince vystaveny v prostorách Kulturního a společenského domu Vltava. 

Další dramatický příběh plný napětí a strachu autorky Barbory Walterové Benešové z Mělnicka je na světě. Kniha V náruči kanibala, která je v podání autorky již čtvrtá v pořadí, zavede čtenáře do nehostinné africké džungle.
Nový román zavede čtenáře mezi kanibaly
Na Festivalu ptactva 2019 bylo k vidění 39 druhů.
Návštěvníci festivalu poznali ptačí říši