Trpělivostí by se měli pořádně obrnit motoristé, kteří budou na začátku podzimu projíždět Mělnickem. Na řadě silnic totiž budou dál platit omezení, která si vyžádala rozsáhlé opravy jejich povrchů.

Dopravní situace v Mělníku je kvůli stavbě průtahu ve špičkách doslova katastrofická a výrazného zlepšení se šoféři do konce roku zřejmě nedočkají. A o mnoho lépe na tom nebudou až do poloviny října ani řidiči, kteří míří 
z Mělníka na Kralupy. V pětikilometrovém úseku silnice I/16 je mezi hořínským letištěm a vraňanským nadjezdem zastaví dlouhé kolony.

Vyprávět by o tom mohl řidič Jakub Beneš ze Mšena. „Už opravdu nevím, kudy mám do práce jezdit. Mělník je rozkopaný, na silnici na Slaný jsou dva semafory a když se chci vyhnout R7 přes Kralupy, zjistím, že je objížďka i tam," shrnul včerejší cestu na Ruzyni, která trvala dvojnásobnou dobu, Jakub Beneš.

Uzavřený je do půlky října také sjezd ze silnice I/16 na silnici druhé třídy 608 v Nové Vsi. Všechna vozidla, kromě autobusů, silničářů a policistů si cestu po objízdných trasách prodlouží o zhruba osm až deset kilometrů.

V kralupských Zeměchách motoristy do 27. listopadu zbrzdí oprava železničního nadjezdu v ulici Na Velvarské silnici, která si vyžádala jeho uzavření. Objížďka naštěstí vede jen okolními ulicemi 
V Růžovém údolí, Přemyslova a Gen. Klapálka.

Několik minut si ve frontě ještě do posledního září počkají i lidé, kteří projíždějí po silnici I/9 z Mělníka na Mladou Boleslav. Semafory je zastaví ve Vavřinči, kde dělníci budují kanalizaci.

S několika dopravními omezeními se musejí smířit i motoristé, kteří projíždějí Neratovicemi. Uzavírka Kojetické ulice, kde stavbaři pracují na rekonstrukci silnice, skončí dva dny před zahájením podzimu. Práce na rekonstrukci silnice a chodníků, které jsou spojeny s vybudováním nové cyklotrasy, v Masarykově ulici budou ovšem pokračovat až do posledního září. A most v kojetické ulici V Chaloupkách, který spojuje Kojetice s Čakovičkami, bude uzavřen ještě o měsíc déle. Po nedlouhé objízdné trase se musejí do konce listopadu vydat i řidiči mířící ze Želíz do Dolní Zimoře. Mostek na silnici III/2739, která obce spojuje, prochází rekonstrukcí.