V objektu ordinuje jak dětský a praktický lékař, tak i gynekolog. Vedle toho tam sídlí ještě lékárna nebo pošta. Vzhledem k tomu, že veškeré práce probíhají za plného provozu, je projekt náročný. Středisko projde rozsáhlou rekonstrukcí, po níž budou v celém objektu nová okna a vnitřní prostory budou opatřeny sádrokartonovými podhledy. Sídlo zdravotního střediska navíc zazáří úplně novou fasádou v lososovém odstínu. Stavba bude také částečně zateplena v místech, kde jsou velké skleněné výplně. Původně se na rekonstrukci, na níž obci přispěl dotací stát, počítalo s náklady nejvýš tři miliony korun. Podle starostky Dolních Beřkovic Danuše Smolové se však plánovaná částka zvýší ještě o půl milionu, neboť se během zahájených prací ukázalo, že vnitřní prostory potřebují rozsáhlejší úpravy, než předpokládal původní projekt.